xibillian1
profili

  • emlak balonu

    emlak balonunun şiştiğini görmeyen bilmeyen yok. epeydir herkes şişkinliğin farkında ama balonumuz bir türlü patlamıyor. neden?

    çünkü devletimiz ( kgf ) tüm gücüyle inşaat firmalarının arkasında. yanlış anlaşılmasın müteahhit faruk abiyi salladığı yok devletin. ama çükübikoğlu inşaat, penisium towers projesi gibi baba firmalar, projeler falan hep devletin korumasında. bu adamlardan biri çıkıp "batıyorum beyler allaha emanet" dese devlet babamız anında "çekil lan kenara vatan haini, kayyum bey buyrun lütfen" der. zaten bu baba firmalar baştan batmama garantisiyle iş yapmak için "emlak konut işbirliğiyle" girişiyolar bu projelere..

    dolayısıyla bu balon şişer, şişeeeer ve şişer.

    ne zaman patlar? o da çok net aslında.. devlet vatandaşa daha fazla bindiremediği gün patlar.

    türkiye cumhuriyeti devletinin en önemli finansörü türkiye cumhuriyeti halkıdır. halkın gücü kalmazsa devletin de inşaat sektörünü destekleyecek gücü kalmaz.

    peki bin yıldır iliğine kadar sömürülmeye alışık bu halk nereye kadar dayanır? bunun cevabını verebiliyorsanız grafik mrafik bırakın direkt ekonomi doktorası alın. ister psikolojik sorun deyin ister cefakarlık deyin. anadolu halkı çok zor şartlara çok basit motivasyonlarla dayanabiliyor. bu yüzyılda işler değişecek mi, değişirse nasıl değişecek beraber izleyip göreceğiz.