sayid jarrah2
profili

  • apple'ın yapıp da diğerlerinin yapamadığı şey

    müşteri memnuniyeti.

    iki örnek:

    1. iphone 7 kullanıyorum. geçen yaz yaptığım güncelleme sonrası mikrofonu arızalandı. hemen randevu alıp apple'a götürdüm, "a biliyoruz bu sorunu başkalarında da oldu. yedeklemeniz var mı?" dedi. olduğunu söyleyince içeriden yeni telefon getirdi. güle güle kullanın dedi.

    2. iki ay önce, macbook pro'nun ekranında durup dururken kırmızı çizgiler oluşmaya başladı. kırık değildi, çünkü masada dururken başladı ve çizgiler sürekli oynuyordu. bir gün sonra yurtdışına seyahate çıkacağım için hemen apple'a götürdüm. kırık olmadığını muhtemelen donanımsal bir sorun olduğunu ve ekran değişimi gerekeceğini söyledi. değişimin müşteri memnuniyeti kapsamında olması için yapılması gereken 1-2 ufak numara vardı, onları yaptı. saat akşamın 6sı olduğu için adam değişim yapılsa bile testler yetişmez. o yüzden burada yapamayız ama rapor hazırladım bunu istediğin store'a ver, onlar halleder dedi.

    ertesi gün uçaktan iniş saatimden bir kaç saat sonrasına, gittiğim şehirdeki apple'a randevu aldım. iner inmez götürdüm. 4 gün sonra tamir edilmiş olarak geri aldım. hatta kasayı da değiştirmişler, bir iki çizik vardı onlar gitmiş *

    apple'ın yaptığı tam olarak budur.

  • iyi parti

    bu kadar kısa sürede akp'yi atatürkçü çizgiye çekmiş*, bahçeli'ye de seçim barajı kaldırılsın tadında söylemler yaptırtmıştır.

    ama yapılan anketlere göre oy oranı en fazla %3-5 (kararsızlar dağıfdhjkdfhj).

    not: cehape