le jeune turc4
profili

  • 4000 yılındaki insanlara bir entry bırak

    bu yazıyı dokunmalı ekranlı telefonumdan yazarak internet vasıtasıyla buraya kaydediyorum. iki bin sene öncesi diye küşümsemeyin aq.

    bizim zamanımızda neredeyse her milletin bir dili vardı. bir de son yüzyılda ingilizce yaygınlık kazanıp ortak dil gibi bir şey oldu. bu ingilizce dediğim dil sizin şu an konuştuğunuz dilin eski formlarından biri olabilir.

    tam bu yıllara teknolojik gelişmelerin aşırı kanıksandığı yıllar olarak bakmayı bir deneyin bence. hiçbir alet insanı büyülemiyor. hiçbiri şaşırtmıyor.

    okyanus sularını içme suyu olarak kullanıyor olmalısınız. bir gün başaracağımızı biliyordum.

    yeni nesilden şikayet ediyor musunuz? çok normal. biz de şikayetçiyiz bizden de şikayetçiydiler. bir yerde okumuştum, eğer doğruysa sümerlilerin bıraktığı yazılarda bile yeni neslin hâlinden yakınılıyormuş. olur öye yani. şimdilik bu kadar.

  • iphone se

    bir tık daha büyük isteyenlerin 6s alması gereken telefon.

    (bkz: you had one job)

  • bitcoin

    (bkz: yazarlardan torunlarına mesajlar)

    yavrum, evladım, canım torunum;

    okudum okudum, aylarca okudum ama hiçbir şey anlayamadım. bir inip bir çıkıyor, anladığım kadarıyla çok kolay manipüle edilebiliyordu ben de cesaret edip alamadım a yavrum. sanal para birimiymiş amma sanki direkt satanı yoktu. alamadım a yavrum. affet dedeni. selam ederim.

  • çocukken okunan dergiler

    (bkz: bilim çocuk)

    ekleme: ilkokul öğretmenimiz kompozisyon göndertirdi bize. bir fotoğraf ve hikâye olurdu, gerisini bizim yazmamız istenirdi. bir kere cidden benim yazım yayımlandı sanmıştım. çok benziyordu yüzünden, ama en aşağı bakınca yıkılmıştım. bayağı faydalı bir aktiviteydi bizim için. teşekkürler esin öğretmen.