metaformik asit3
profili

  • beach mafyası chp'li belediyeleri sever

    ülkenin rejimini değiştirmeye gücü yeten iktidar partisinin gücü nedense halkın yararına olacak tek bir değişiklik yapmaya yetmez. hep muhalif partiler engeldir nedense.

    kıyı kanunu madde 5 çok açık. buna rağmen halkın menfaatine yönelik kimsenin karşı çıkamayacağı değişiklik yapın kardeşim o zaman. hatta olduğu hali ile kanunu uygulayın bu bile yeter. karşı çıkan belediye olursa da chpliymiş akpliymiş şuymuş buymuş bakmadan basın cezayı geçin halka teşhir edin. 'beach mafyası' ile mücadele edin mesela. çok mu zor? sizin için sorun sadece chpli belediyeler mi gerçekten?

  • kardeşimin çizgi dizi projesine destek kampanyası

    ekşi sözlük'ün romantik yazarlarından medet umulmaması gereken kampanya.

    sizi başarıya götürecek olan şey 'gerçekçilik'tir. ekşi sözlük yazarlarının o anlık duyguları değil. iki gün sonra -hatta iki güne kalmadan- unutacak burada atıp tutan -sözde destek veren- romantik primciler. çünkü bu kenarda kalmış, dışlanmışların iyi insan, duyarlı insan, ilgili insan gibi görünüp iyi hissetmeye ihtiyaçları var. verdikleri gaz, pohpohlamaları sonucunda yaşayacağınız hayal kırıklığı umurlarında bile değil bunların. kendilerini o an 'iyi insan' hissetsinler, öyle görünsünler yeter. sonrasında sizin, kardeşinizin bir diğer çocuğun ne yaşadığı umurlarında bile değil az önce dediğim gibi.

    bakın geçmişe onlarca örnek bulacaksınız. burada benzer başlıklarda ayılıp bayılıyordu bunlar. abone olmalar, tavsiye etmeler, destekler vs. sorun şimdi kaçını hatırlıyorlar? ben söyleyeyim; hiç birini!

    desteği başka yerde arayın kardeşinize biraz saygınız varsa. ekşi sözlük'ün romantik primcilerine güvenmeyin.

  • facebook twitter instagram kullanmayan erkek

    vay arkadaş sırf şu sikimsomik uygulamaları kullanmıyoruz diye ne dolandırıcılığımız kalmış ne asosyalliğimiz ne de sapıklığımız.
    gündemi de havuz medyasından takip ediyormuşuz.

    siz elinizdeki telefonların ve içindeki "sosyal medya" uygulamalarının şu veya bu nedenle kölesi/esirisiniz diye herkes sizin gibi olmak zorunda mı?

    gittiğim yerlerde görüyorum 7-8 kişilik arkadaş grubu var oturmuşlar hepsi telefona gömülmüş doğru düzgün sohbet eden yok. bunlar sosyal ama 'sosyal medya' kullanmayan ben ve benim gibiler asosyal. öyle mi?

    bir de kullanmıyorum derken yalan söylüyormuşuz. illa ki varmış hesaplarımız. stalk için falan. bir profili nasıl takip edecekmişiz yoksa. ya etmiyorsak? mecbur değilim çünkü buna. neden birinin ne bok yediğini merak edip onu takip edeyim gizli gizli?

    gündelik hayatta da çok karşılaşıyorum bu tiplerle. sosyal medya kullanmıyorum deyince gözüyle gördüğü karşısında kanlı canlı duran duran adama 'fake' muamelesi yapıyor, ağız burun kıvırıyor bu tipler. öyle alışmış çünkü. hayatı sanaldan ibaret olunca gerçeği yadırgıyor. inanmıyor gerçekliğine, şüphe ediyor. gerçek olduğuna inanması için sanal ortamda görmesi lazım. başka türlü ikna olmuyor çünkü.
    ne yiyip içmişim nereye gitmişim görmesi lazım. aksi taktirde asosyalim, otum, güvenilmez biriyim!

    bsg ya.

    sonra yine aynı tipler geliyor burada hiç tanımadığı insanlara saçma sapan ithamlarda bulunup dolandırıcı, sapık falan diyebiliyor hiç utanmadan. kendilerini dolandıranların, sapıkların hepsinin bunu facebook, instagram, twitter gibi 'sosyal medya' üzerinden yaptığını unutuyorlar herhalde.

    tanım: sıradan normal bir insandır.