pashaa 042
profili

  • kadın cinayetlerinde yanlış tercih gerçeği

    meslek lisesinde öğretmenim. 10 senelik öğretmenik hayatımda sınıfımdaki kız öğrencilerin evlenme yaşı ortalama 18-19. genelde okul biter bitmez evlenirler. aradan birkaç tanesi gidip okumaya devam eder veya iş bulup ayaklarının üzerinde durur ve sınıfımdaki kızlarla muhakkak 6-7 derste bir sohbet etmeye çalışırım ve onlara muhakkak öğütlerim. derim ki "bir erkek sizi fazla sahipleniyorsa bundan hoşlanmayın aksine uzaklaşın. bugün maço gibi sahiplenen yarın döver. haberlere konu olursunuz. sevgi şiddetten değil saygıdan gelir. muhakkak kendi paranızı kazanın yoksa öküzün biriyle evlendiğinizde sizi istediğinde kovar. kibarlık, naiflik eziklik değildir bilakis size daha fazla değer verecektir maçolardan, kabadayılardan."

    faydalı olduğunu düşünüyorum bunun. belki de beni seven ve sözümü kulağına küpe yapan bi kaç kız öğrencimi haberlere çıkmaktan kurtarmışımdır çünkü 6-7 yıldır sosyoekonomik seviyesi düşük yerlerde öğretmenlik yapıyorum.

  • doğulan ilçeyi 3 kelime ile anlatmak

    cidden ayıptır bu başlığa girdi girmek. kutsal bilgi kaynağı (!) he mi? peh! formata aykırı diye benim girdilerimi yediler bu sözlükte ama geldiğimiz günler "3 kelime ile anlat" seviyelerinde. moderatör dediğin ekşi sözlükte kalan hoş bir seda imiş. yazıklar olsun.