fosmodern2
profili

  • satrançtan öğrenilenlerin yaşama aktarılması

    öyleyse person of interest'ten gelsin.

    finch ve machine arasındaki diyalog:

    finch: sana satranç öğretmemi istedin ve öğrettim. yararlı bir zihinsel aktivite. yıllar boyunca bir çok düşünür onun büyüsüne kapıldı. ama ben oynamaktan zevk almıyorum, nedenini biliyor musun?

    machine: hayır.

    finch: çünkü hayatın çok az anlamının olduğu bir zamanda doğmuş bir oyun olduğu için. ve herkes bazı insanların diğerlerinden daha değerli olduğuna inanıyordu. şahlar ve piyonlar.

    ben hiç kimsenin bir başkasından daha değerli olduğunu düşünmüyorum. vermek zorunda olacağın kararları kıskanmıyorum. bir gün ben gitmiş olacağım ve senin de konuşacak kimsen kalmayacak.

    ama hiçbir şey hatırlamasan bile lütfen şunu unutma: satranç sadece bir oyundur. ve gerçekte insanlar birer taş değildir. ve bazılarına diğerlerinden fazla değer veremezsin. insanlar, ne benim için ne de başkası için feda edebileceğin şeyler değillerdir.

  • 4 gb internet ile 30 gün geçirmiş efsane nesil

    şimdi telefonda 8gb yetmiyor diye ağlayan nesildir ayrıca.

    youtube falan yoktu tabii. kotayı yonja’da, msn’de falan harcıyorduk. yanlış hatırlamıyorsam knight online da oynuyordum bu dönem. nasıl yetiyordu hala anlamıyorum. pek de kafa yormadım zaten bu konuya.*