klerkenet5
profili

  • celal şengör

    uykusu olup da uyumaması gereken bir insanın yapabileceği en son şeylerden biri ilber ortaylı dinlemek galiba. geçmiş olsun kral..

  • yunanların en iyi olduğu konu

    avrupa medeniyetinin temellerini atmak, insanlığın felsefi gelişimine inanılmaz katkılar yapmak. 2000-2500 sene önce bugün de var olan birçok kavim dağda, bayırda at üstünde gezip kesip- biçip göt devirip yatarken grek medeniyetinde “evrenin başı sonu var mı ?, madde, öz nedir ?, niçin yaşıyoruz, ben kimim ? , hayatın amacı nedir ?, gerçek nedir ? v.s” soruları sorulup cevaplar aranıyordu. kimisinin bugün dahi aklına getirmediği bu soruların bazılarına bugün dahi doğruluğu tartışılabilecek olan felsefi bakımdan üst düzey cevaplar verilmişti. o yüzden salak salak ‘yüzmek’ esprisi yapmak yerine “ben kimim, beynim var mı ?” sorularına cevap düşünün eğer ki düşünebilecek bir beyniniz varsa.
    (bkz: epikuros)
    (bkz: aristotelis)
    (bkz: platon)
    (bkz: parmenides)
    (bkz: anaksimandros)
    (bkz: pisagor)
    (bkz: thales)
    (bkz: ptolemaios)
    (bkz: plotinus)
    (bkz: öklid)
    (bkz: heraklitos)

  • stephen hawking'in yaratıcıya inanarak ölmesi

    doğru. az önce cambridge'deki asistanıyla konuştum. o bana, stephen hawking'in son anlarını şöyle anlattı.
    "hocamız, yatakta uzanıyordu. birden kafasını kaldırıp "ve aleyküm selam" dedi. ardından kafası yastığa düştü ve ruhunu teslim etti. odadakiler olarak şok geçirdik. şaşkınlıktan bir süre konuşamadık. sonradan anladık ki meğerse azrail'in selamını almış."

  • erkeklerin evlenmek için kadın öğretmen tercihi

    başlığı açan 'bayan',
    bayan yazan bayan,
    azarı yiyen erkekler

  • kadınların miras hakkının erkeklerden az olması

    laik yasalarına göre mirası bi güzel bölüşen fakat müslüman geçinen bacılarımızın tabi ki işine gelmeyen konulardır. çünkü din, sadece işine geleni yapmaktır.