kanguruya yumruk atamayan adam2
profili

  • tsk'nın askerlerimizi rızasız aşıladığı iddiası

    vesile ile bir anımı anlatmak istediğim iddia.

    sene 2012 civarları. o zaman kısa dönem askerliğimi yapıyorum. kocaeli kandıra kışlasında çavuşluk ve yazıcılık yapıyorum. naçizane vücudum da iğneyi gördüğü an istem dışı bayılma dahil reaksiyon gösteriyor.

    aynı dönem kütahya hava birliği kızamıktan kırılıyor. hava tugay komutanlığı komple karantinaya dahi alındı. neyse efendim o sabah takımın rutin evrak işlerini ayarlıyorum. komutan dedi oğlum bak bi yazı gelmiş aşı ile ilgili hemen ilgilen. tabi komutan aşı deyince kulaklar dik kalktı hemen benim.

    genelkurmay acil kodu ile tüm askeri birliklerde belirli yıllar içinde doğan herkese zorunlu kızamık aşısı yapılması talimatı vermiş. bizim takımda da ben dahil 13 kişi bu kritere uyuyor. komutan listeyi istedi benden. verdim. sonra komutan dedi saat 14.00 da git bunları aşılat. tabi ben canımın derdindeyim. komutan öğlen gitti daha gelmedi ben de fırsat hemen yeni liste hazırladım kendimi çıkardım listeden.

    saat 14.00 gibi 12 kişiyi dizdim arkama tek sıra nizami yürüyüş modunda vurdurmaya gidiyoruz. bilen bilir kışla içinde bir yerden bir yere 2 kişiden fazla gidersen tek sıra yürüyüş modunda gidilir. tabi askerler uf puf ediyor ama ben rahatım taş.k geçiyorum hepsiyle. randevu saatinde gitmemize rağmen revire vardık bekliyoruz. zaten askerin işi beklemek. neyse kışla dışından bi ekip yollamış tugay komutanlığı bizim bölüğe seslendi dedi herkes şurda toplansın. aşıyı öyle sedyede narin steril ortamda vurmak yok bi çimenlikte toplandık kolları açtık seri üretim fabrikasyon sıradan vuruluyor. tak tak tak.

    sonra aşıyı vuran tabip komutan burda dedi 1 kişi eksik! bize 13 kişi gelecek dediler. bizim komutan meğer işi sağlama alıp kaç kişi geleceğimizi söylemiş ve isimleri vermiş.

    kim gelmedi ulan dedi. çavuş olarak bana dedi. bakın bana diyor. zaten benim gözümün önüne aşı imgesi geldi dizlerimin bağı çözüldü. ekstra içe doğru bir sıçış tabi. gittim geliyorum. erat kıs kıs gülüyor arkamdan. zort sesi felan çıkartan.

    komutanım bir yanlışlık olmasın herkes burda.
    komutan emir erine dedi çıkar lan bu takımın listesini yoklama alacağız. tek tek okudu isimleri.

    - ali
    + burada
    - veli
    +burada
    -kanguru
    +kanguru benim komutanım

    -sen niye aşı olmadın lan. bir de bizi yiyorsun burda. çakal
    +komutanım ben aşı olunca bayılıyorum
    -seni şimdi bi s2kerim burda aşının büyüğünü olursun yavşk
    +ehem öhöm haklısınız komutanım
    -aç lan kolunu

    kolumu açtım etrafa bakıyorum bayılmaya uygun yer aradım düşmek için. emir eri iğneyi aldı tam enjekte edecek. o esnada komutan

    -bu yavşağa aşı maşı yapma lan hasta olsun da aklı başına gelsin pezevnk.

    karmaşık duygular ile revirden bölüğe geri döndük.

    bu da böyle bir anımdır.

  • türkiye'nin dünya eğitim indeksinde 101. olması

    pisa sıralamasına yüksek oranda paralel olan sıralama. işin garibi pisa sınavında bu kadar başarılı olan singapur, liseye giriş sistemini önümüzdeki 10 sene içinde değiştirmeyi planlıyormuş. salak adamlar 4 günde değiştirmek varken 10 sene beklemek ne demek.