cwind2
profili

  • nabil dirar

    kale onundeki "tehlikeli" alani bilemeyecek kadar mal oglu mal ve maca konsantre olmamis bir adamin yaptigi hata ve hatalar uzerine bir de taraftara el kol yapmasi bardagi tasirdi.

    bu adamin ne bok oldugunu bildikleri icin gecen sene basinda fisini cektiler. sonra romantik fenerbahce taraftarina affettirdi guya kendini.

    hele ki bugun isliklayip sonra da alkislayan stadyumdaki fenerbahce taraftarina da ayri kafam girsin. 5-10 milyon para alip, ustune takim kaptani olup cikip da artistlik yapamazsin. yabanci takimlarda adamin gotunden kan alirlar, dua et seni burada oynatiyorlar. orada yapman gereken susup oynamak, protestoya da iyi oyunla cevap vermek. en kotu eyvallah cekmek. kimsin lan sen diye sorarlar adama.

    sov yapacak, artistlik yapacak ya. siktir. sanki marcelo bana.

  • türkiye'de mutlu olmanın formülü

    insanlarin irrasyonel ve pragmatist oldugunu varsayilan ayar olarak kabul etmek. hatta bunlarla dolu bir evrene geldigini kabul etmek.*

    misal trafikte sagdan ikinci seritte giderken sacma bir arac onume kiriyor sinyalsiz. bakiyorum ki surucu hanimefendi makyajini tazelemeye calisiyor. olmedigime sukredip, icimden irrasyonel tespiti yapiyorum. ya da otobuse binme sirasi oluyor, bir tane pragmatist varlik gelip herkesin arasindan otobuse binmeye calisiyor. neden pragmatist? cunku kendisi hepimizle ayni otobuse binecekken cocuklugunda gecirdigi korkular muhtemelen otobusun bir anda basip gidecegi yonunde olusmus. denk gelirsek gulerek yol veriyorum, genelde sasiriyorlar zaten.

    bu ve turevleri her yerde, arada nispeten rasyonel veya pragmatist olmayanlarina denk gelip ufak jestler icin karsilikli tesekkurlesip, poncik hale geliyoruz zaten. kalanini bu ayarda kabul edip ona gore davrandin mi butun isler cozuluyor.

    hayat boyle guzelmis. vallaha bak.