mudara3
profili

  • ekşi itiraf

    bazen enayetimi sigaya çekeyim, harici gözlerle dönüp kendimi izleyeyim diyorum, ilk, kulluk vazifesini hakkaniyetle ifa edemiyor oluşum ilişiyor gözüme... bu soğuk gerçeğin düçar ettiği ıstırap diğer eksikliklerimi tespit etmeye çalışacak mecal de bırakmıyor zaten.

    bundan öte gidemiyorum. allah için elle tutulur, hatrı sayılır ne yaptım, bilmiyorum. acı. kendimizi kandırıyoruz. züğürt tesellisi, lütuf sanıyoruz yaptıklarımızı, mükellefiyetti oysa. öyle işte. bir de utanmadan yaratıcıdan inayet bekleyedur, oldu paşa, ne verdin ki ne alasın?

    yine de öyle veya böyle, tüm ayıp ve eksikliklerimize rağmen filhakika o'nun kuluyuz. başka ne bir çıkar yol ne de alternatif var; gafur olan yaratıcının gölgesine iltica dışında... başımızı ilahi olandan aksi tarafa çevirmeden solumaya devam. merhametinden kafirler ümit keser.

  • ırkı ile övünen insanların vasıfsız olması

    bal gibi bir realite, istisnasını görmedim.

    milliyetçilik; ırkçılıktır.
    milliyetçilik; faşizmin sarısıdır.
    milliyetçilik; diğer ırkları karalayacak cesareti bulunmayan korkakların, ırklarını yücelterek, kıvrak bir hareketle öteki ırkları aşağıya çekme sanatıdır.
    milliyetçilik; iftihar edecek niteliği bulunmayan vasıfsızların, varlıklarını sürdürme çabasıdır.
    milliyetçilik; aklı başında, entelektüel birikimli, aydın ve ilerici her vicdanlı insanın midesini bulandırır.

    milliyetçilik diye ırkçılığın dibine vuran anasoyculara inat: ne mutlu “insanım” diyene!

    hadi şimdi o leş politik doğrucu ağzınızla beni linç edin.

    edit: ulan, bilecik’in bağrından çıkmış adama kürt diyorsunuz :) eheh eh, güleceğim yoktu. twitter hesabım

    edit: yapacam, çok içimde kaldı...

    “hayatımdaki hiçbir olguyu anlamlı bir temel oturtamadım, çalışmadım, üretmedim, çocukken ne öğretildiyse körü körüne inandım, benimsediğim fikirlerin hararetle savunuculuğunu yaptım, başkalarına zorla iteledim, benimle aynı fikirde olmayanları zırcahil diye niteledim, sorgulamadım, bütün vaktimi beton yığınları ile elektronik cihazlar arasında boş lak lak yaparak heba ettim, herhangi bir vasıfa da sahip değilim, hatta sıradanın en önde bayrak flama taşıyanıyım fakat neyseki annem ile babam türkiye ülke sınırları içerisinde gerdeğe girdi, artık yaşasın yüce ve ulu türk ırkı! turan ülküsü, sen de var ol hacı.”

    edit: milletini sevebilirsin, ecdadın ile gurur duyabilirsin fakat sırf türk doğdun diye kendini üstün, elit, imtiyazlı, seçkin görüyorsan, afadersin ama sen bir gerizekalısın arkadaşım.

  • 26 eylül 2017 kartal belediyesi'nin paylaşımı

    boş bakkal taşşak tartar.
    belediyecilikten başka her sike el atanlarca yapılmış paylaşım. kimi andavalları da aşırı mutlu etmiş. beyinsizler işte sizi böyle ayakta sikiyorlar farkında değilsiniz. adam icraat paylaşacağı, hizmetlerini anlatacağı, dert dinleyip derman olacağı paylaşımlar yapacağı mecrayı gerizekalıları eğlendirmek ve eğlendirirken ihaleleri ona buna peşkeş çekmek için kullanıyor.
    beyinsizler.