elite mangudai4
profili

  • age of empires'taki en kuvvetli millet

    (bkz: bunu nickime sorsana delikanlı)

    tek kötü yanı mongol (moğollar) ırkının trash ünitesi yok doğru dürüst. ama hızlı oynayan bir oyuncu iseniz 15 dakika içinde biter oyun zaten. uzun oyunda da zaten sağlam siege üniteleri var.

    moğolların yanı sıra araplar (saracens) de oyunun en güçlü ırklarından biri eminim. hussar ve elite mameluke. offf ne akıyor bu kombo var ya. sadece tetonikler harcar. ama tetonikleri de moğollar harcar. moğolları da araplar harcar. arapları da tetonikler. tetonikleri de...

    bu oyunda kuvvetli ırk diye bir şey yok arkadaşlar :) hızlı oynayan, kaynakları en iyi kullanan ve haritanın geneline yayılan (kaynakları en hızlı ele geçiren) kazanır.

    edit: dostlar seneler önce mac'e geçtiğimden oynayamıyorum maalesef bazı şeyleri unutmuş olabilirim. kızmayın bana :) zamanında da steamde 1850lerde falandım zaten öyle pro player değilim :)

    öncelikle ne tür bi oyun oynayacağınıza bağlı bu kuvvet.

    feudal rush mı yapacaksın? briton falan seç archer yap.

    tower rush mu yapacaksın? japon ya da kore miydi neydi onu al

    knight rush mu yapacaksın? o zaman franks falan al knightları bomba.

    ya da boom yapıp sonda patlayacaksan siege ağırlıklı seç. türkler süper mesela bombard cannon falan. ama marketten alışveriş yapamıyorsan türkler cacık olur para yetmez :)

    hani zaten her ırk birbirini counter'lıyor. ben mangudai falan dediysem bunu oynamakta hızlıyım ve alıştığım için dedim. çünkü hızlı et topluyorlar ve hızlı ırk atlayıp hızlı birlik kurabiliyorsunuz. 15 dakika içinde bitiremiyorsanız ama bu taktiği uygulamayın, papaz ederler adamı. ama mesela karşıda mayans varsa gidip de sen de kamil gibi mangudai basma. ya da paladinlere karşı okçu gönderme, gidip halb bas ya da saracens al memlüklerle harca. yani senelerce oynamak gerekmiyor böyle minik prensipler için :)

    bol bol online oynayın, hardest botlar falan kesmez sizi, çok çabuk alırsınız hardestları falan.

    town center hiçbir zaman boş durmayacak her daim işçi çıkacak. popülasyonun yarısı işçi olacak ve en az 3-4 tc yapmanız gerekiyor ırka göre.

    bir de son tavsiye, arena, oasis falan gibi kolay duvar çekeceğiniz maplere alışmayın, arabia falan oynayın daha iyi gelişirsiniz!

    farenize kuvvet anam kurtlara ölmeyin yeter!

  • queen'in en iyi 3 şarkısı

    (bkz: another anket bites the dust)

  • led zeppelin vs pink floyd vs queen vs the beatles

    bazı yazarların pink floyd'u bu 3 efsanenin yanında görmesine dayanamamasina dayanamadım. pink floyd ile herhangi bir müzik grubunun karşılaştırılmasının haram olduğunu bilmiyor zaar.

    sen david'in daşşağını ye

    edit: sinirden bazı yazım hataları yapmışım.

    siktir çekenlere edit:

    (bkz: shine on you crazy diamond)(bkz: echoes)(bkz: sheep)(bkz: comfortably numb)(bkz: dogs)(bkz: wish you were here)(bkz: on the turning away)(bkz: the dark side of the moon)(bkz: high hopes)(bkz: coming back to life)(bkz: pigs)(bkz: welcome to the machine)(bkz: have a cigar)(bkz: learning to fly)(bkz: marooned)(bkz: the dogs of war)(bkz: another brick in the wall)(bkz: run like hell)(bkz: hey you)(bkz: one of my turns)(bkz: one of these days)(bkz: atom heart mother)(bkz: keep talking)(bkz: sorrow)(bkz: young lust)(bkz: obscured by clouds)(bkz: fat old sun)(bkz: careful with that axe eugene)(bkz: the gunner's dream)(bkz: two suns in the sunset)(bkz: a saucerful of secrets)(bkz: astronomy domine)(bkz: green is the colour)(bkz: waiting for the worms)(bkz: what do you want from me)

    daha niceleri, ellerim yoruldu, sadece efsaneleri yazayım derken...

  • rick and morty

    yazmayayım yazmayayım dedim dayanamadım

    --- spoiler ---

    simple ricks reklamlarındaki dahiyane kurguya şapka çıkarasım geldi.

    bu nasıl bir yaratıcılıktır ya rab?

    --- spoiler ---