frottce2
profili

  • ekşi itiraf

    ergenliğin ilk zamanlarındaki depresif şarkıları dinliyorum bugün. isteyerek de olmadı, tesadüfen ardı ardına bu şarkıları çıkardı karşıma spotify. aynı hisleri yaşamak, aynı tadı almak ne garipmiş. sanki üstünden yıllar geçmemiş gibi.
    o zamanlara geri dönmek istedim. aslında güzel ve mutlu olmam gereken bir hayata sahip olduğumu biliyorum ama zihnim bana oyunlar oynuyor. bana sürekli yetersiz olduğumu, bu fani hayatta ardımda bir çöp bırakmayacağımı söylüyor. ufak tefek birkaç şeyi düzeltsem sanki dünyanın en mutlu insanı olurmuşum gibi geliyor. zihnimin yalanlarına kanıyorum. sanki zamanında bu şarkıları dinlememiş olsam şu an her şey olması gerektiği gibi olurdu. ama şarkılar çok güzel. evimdeymişim gibi hissettiriyor bana kendimi. özellikle bu sene taşındıktan sonra kendimi hiç evimde hissedemedim. hiçbir yere ait değilmişim gibi. sanırım depresyon da biraz kendimi evimde hissettiriyor bana. evimden çıkmak istemiyorum gibi. belki 15 yıldır inişli çıkışlı depresyondayım. belki depresyondan kurtulsam ben ben olmam. belki evsiz kalırım. belki o zaman hiç ait olamam.

  • dünyanın düz olmasına hiç ihtimal vermeyen insan

    flat earthcüleri görünce aklima hep birkac soru takiliyor.

    birincisi, nicin bütün dünya devletleri ve bilimsel kurumlar bir olup böyle bir yalan tezgahlasin? dünya birbirini yerken böylesi büyük bir yalanda nasil anlasabiliyor, nasil hemfikir olabiliyorlar. hadi nasa yalan söylüyor, rusya niye cikip amerika yalan söylüyor demiyor. bunun kuzey koresi var, cin'i var. bunlar nasil hep birbirlerini yerlerken bu konuda hic anlasmazlik yasamiyorlar da, bunu koz olarak bile kullanmiyorlar, aralarindan biri digerlerinin yalanini ortaya cikarmak icin gercegi aciklamiyor.

    bu kadar büyük bir yalan tezgahlamanin sebebi nedir? buna verdikleri yanit uydu gönderecegiz diye vergi kaciriyorlar oluyor amerikali flat earthcülerin. ee uydu firlatmayan ülkeler? onlar dünyanin seklini bilmiyorlar mi mesela? bir de dünya düz olsa yine ayni vergileri talep edemeyecekler mi? bugün hatta tesadüf joe rogan'in bir podcast'ini dinledim, orada kafayi siyirmis bir eleman sunu dedi aynen, dünya top oldugu icin oturdugumuz yerde oturalim, köle gibi calisalim diye bu yalani söylüyorlar. abi dünya düz olsa daha mantikli olmaz mi bu argüman? dünya düz, kenarindan düsersiniz, oturun kipirdamayin demezler miydi o zaman?

    simdi ben uydu navigasyon dersi gördüm, orada bütün hesaplamalari biz dünyanin yuvarlak oldugu varsayimina göre yapiyoruz. ee uydu oldugunu biliyoruz simdi, navigasyon var, televizyon yayini var vs. simdi ben yarin bu alanda calismaya baslayacak olsam, bana gelip evet simdi ögrendigin her seyi unut, bu nondisclosure agreement'i imzala, dünya düzdür mü diyecekler? eger bu isler böyle oluyorsa, nicin tek bir mühendis, tek bir bilim adami bile sizdirmadi simdiye kadar bu bilgiyi. ulan insanin ici icini yer, ölürken falan aciklar insan en azindan.

    isin fizigini falan geciyorum, onlarin yanlis olduguna dair her türlü bahane buluyorlar cünkü. ama bu sorularin cevaplari hic tutarli olmuyor sevgili flat earthcüler.