mentuhotep4
profili

  • ilişki mutlu etmek midir mutlu olmak mı sorunsalı

    ikisi de değildir. insan hayatta her duyguyu yaşar. bazen mutlusundur, bazen mutsuz. bazen daha uzun sıkıntılı dönemler girer. bunlara engel olamazsınız.

    kimseyi de sürekli mutlu edemezsiniz. çünkü karşınızdaki bir insan, bilgisayar oyunu değil.

    ilişkide önemli olan tek şey bir ilişki kurabileceğiniz kadar aklınıza yatan bu insanla kurduğunuz hayatı, onsuz bir hayata tercih edip etmediğinizdir. eğer bu kişinin varlığı kronik bir şekilde size hayatı dar etmiyorsa işler yolundadır.

    gün olur mutlu olursunuz, gün olur mutlu edersiniz, kavga edersiniz, çaresiz kalır yol ararsınız, eğlenirsiniz, daral gelir uzaklaşırsınız, ihtiyacınız olur kucaklaşırsınız, bazen o istiyor diye bir şeylere katlanır bazen siz istediğiniz bir şey için inat edersiniz. gün gelir mutsuz olursunuz, gün gelir dertleşirsiniz. gün olur kabuğunuza çekilirsiniz, gün olur içiniz kaynar...

    hayat böyle bir şey. aksini umarsanız sadece "olmuyor" deyip bırakırsınız. aksini umarsanız her şeyin, herkesin, her duygunun bir "son kullanma tarihi" olur. hayatınızın son kullanma tarihi yaklaşıp başınızı eğdiğinizde de size tanıdık gelen hiçbir şey bulamazsınız.

  • çekici erkeğin tüm çekiciliğini götüren şeyler

    belli bir yaştan sonrası için oturmuş bir karakteri olmaması. çekinik de olsa, özgüvenli de olsa, çocuk mizaçlı olsa hepsinin bir alıcısı olur. beğenirsin ya da beğenmezsin basittir.

    ama kafası allak bullak, ne yapmak ve nasıl yaşamak istediğine hala karar verememiş yarın bambaşka birine dönüşme ihtimalini buram buram hissettiren birini kimse istemez. böyle biri kimseyi hayatında da tutamaz zaten. çünkü tutacak bir hayatı bile yoktur.

  • 22 eylül 2017 istanbul yağmuru

    bir saniyeden kısa sürmüş olsa da hayatımın en güzel görsel şovunu yaşattı bana bu yağmur.

    az önce 6-7 parça şimşek ufkun bir ucundan diğerine enlemesine boylamasına bütün gökyüzünü kapladı gözümün önünde. ağzımdaki sigarayı düşürdüm şaşkınlıktan.

    şimdi yatakta varoluşsal krizlere sürüklenmek üzere hazır bekliyorum. eved.

  • sibel kekilli

    hakkında 150 küsür entry görünce ya öldü ya da akp'den milletvekili adayı falan oldu heralde dedim. halbuki "beni taciz etmekten vazgeçin" demiş. ne kadar da olağan dışı bir istek. o zaman bir insan neden bunu demiş, hem de porno filmde oynamasına rağmen bunu tartışalım.

    ulan cidden ahlak ahlak diye ötenler kadar ahlaksızı yok şu dünyada.