pixelart4
profili

  • herkesin kendini zeki sanması

    başlığı gören herkesin neredeyse istisnasız "hahaha, evet ama farklı olarak ben gerçekten zekiyim" demesine sebep olan sanrı.

  • hürriyet haberciliği

    hürriyetin internet sitesinde asla haberleri doğru düzgün başlıkla vermeyip tıklanma hevesiyle yanlış, yönlendirici, abartılı başlıklara yer vermesi olayıdır.

    bu tür clickbaitler eskiden yaygın olarak kullanılırken haber verme endişesi taşıyan kaliteli basın uzun süre önce bunları kullanmayı bırakmış. çünkü haber almak isteyen tutarlı kitleyi kaçıran birincil sebebin kasıtlı yanlış yönlendirme olan clickbait'ler olduğunu farketmişler. ki zaten sonunda hürriyet'in internet sitesine bir daha girmememle sonuçlandı.

    bu tür haberciliğin bir adı vardı; hatırlayan olursa yeşillendirsin lütfen.

    (bkz: ne yaptığına çok şaşıracaksınız)
    görsel hiçbir şey ifade etmiyor, ne olduğunu anlamak için mutlaka tıklamanız gerek.

    (bkz: işte o ünlü)
    hangi ünlü? bir fotoğraf var ama muhtemelen 20 sene önce çekilmiş ve zaten kişinin yüzü mozaikli. bu haber neden umrumda olmalı?

    (bkz: görenler gözlerine inanamadı)
    neyi? kim inanamadı? görsel yine asla bir şey ifade etmiyor. en azından hangi kategoride bilsem de ona göre tıklasam?

    (bkz: telefonunda o program olanlar dikkat)
    görselde standart telefon fotoğrafı var. iphone mu android mi en azından? hangi program?

    (bkz: neye uğradığını şaşırdı)
    kim? ne? en ufak bir bilgi yok. ünlü mü, ünsüz mü? olay ne?

    (bkz: yüklemeyenler dikkat)
    neyi? bilgisayara mı, tablete mi, telefona mı?

    (bkz: o olayda flaş gelişme)
    hangi olay? görsel yine bir şey ifade etmiyor, görseldeki tek kişinin yüzü mozaikli.

    (bkz: telefonunda olanlar dikkat!)
    yine standart telefon ekranı. yorumsuz.

  • ifşa tehdidiyle kız çocuklarını taciz eden konyalı

    daha hala idam yazan gerizekalıların bulunduğu başlık.

    ulan daha iki gün önce akp idamı getirmesin diye bir tarafımızı yırttık. şuursuz musunuz? balık hafızalı mısınız? ya da süzme gerizekalı mısınız? idamın iktidara geçen her grubun elinde siyasi oyuncak olacağını kestirememek için ne kadar sığ görüşlü olmak gerek?

  • türk kızını yabancı kızdan ayıran özellikler

    ikisi de hamur olarak aynıdır. içinde bulundukları toplumların onları yoğuruş şekilleri farklıdır.

    karşılaştırma yapılan yabancı kadınlar; erkek egemen olmayan bir evde ve toplumda büyütülmüş ve özgüven sahibi bireylerdir. küçük yaşından beri istediği her şey olabileceği, kendi kararlarını kendinin vermesi gerektiği ve sorumluluk bilinci empoze edilmiştir. muhtemelen cinselliğin tabu olmadığı bir ortamda büyümüş, hem kendi cinsiyetinde bireylerle, hem de karşı cinsiyetten bireylerle sağlıklı ilişkiler kurmuştur. kim bilir, belki de hemcinslerinden hoşlanıyordur ve sevdiği kadınla beraber mutlu bir hayat sürer.

    karşılaştırılan türk kadını ise; aşırı derecede erkek egemen bir evde ve toplumda büyütülmüş; ve özgüvenli değil korumacı ve rekabetçi yetiştirilmiştir. küçük yaştan beri babasının istediği şeyleri yapabileceği, büyüdüğünde de abisinin, sonrasında da kocasının istediği şeyleri yapabileceği empoze edilmiştir. kendi başına bir birey değildir; zira hep birinin kızı, birinin kız kardeşi ya da birinin eşi, annesi falandır. cinselliğin tabu olduğu bir ortamda büyüdüğü için evlenene kadar herhangi sağlıklı bir ilişkiyi bırak, cinselliğin tabu olmasının verdiği suçlulukla evlendikten sonra da sağlıklı bir cinsel hayatı olmaz. bu döngüden çıkması da çok zordur; çünkü hem aynı ataerkil ortamda yetişmiş diğer kadınlar tarafından hem de erkekler tarafından sürekli eleştirilir.

    aynı bu başlıkta olduğu gibi.