macaas17
profili

  • anın fotoğrafı

    küçük çitalar gece coşmak için enerji topluyor…*
    görsel

  • yılmaz (gibi karakteri)

    ona göre birisine ne düşünüyosun diye sormak çok saçmadır.

    nedenlerini de sıralamıştır;
    çünkü birincisi bu çok kişisel bir şeydir, ikincisi bunu anlatması çok zordur, üçüncüsü hiç bir zaman insanın kafasında böyle yekpare kristal top gibi parlayan tek bir düşünce olmuyordur.

  • 25 şubat 2019 beşiktaş fenerbahçe maçı

    türk futbolunda adalet sistemini sorgulatan maç.

    fenerli arkadaşların anlamadığı şu; biz fener maça dinlenmeden çıksın ya da neden onlar için maç pazartesi oynanıyor demiyoruz. yani elbette şartlar en iyi halde oynansın ki kıran kırana zevkli ve adil bir maç olsun. adil kelimesine takıldınız değil mi? sorunumuz tam olarak bu. size olması gereken şeyler uygulanırken beşiktaş’a neden cuma sabahı uçaktan indiği hafta pazar günü derbi oynatıldı? olması gereken buysa beşiktaş’ın neden hakkına tecavüz ediliyor? tff başkanı beşiktaş’lı diye söylenen arkadaşlar; lobisizliğin dibinde olduğumuzu görüyorsunuz, algı trollüğünüzün boşa olduğunu görüyorsunuz değil mi?

    bize olunca oynayın, fenere olunca bik bik bik. başkanımız çıkıp ağlasın mı, sağa sola tehditler mi savursun? efendi takıma negatif ayrımcılık neden? bizim oyuncularımız demirden çelikten de onların ki pamuktan mı? neden olması gereken onlara uygulanırken bize ayrım yapılıyor, ya da bize yapılan gaddarlık, umursamamazlık neden onlara da uygulanmıyor?

    beşiktaş’ım sahada tüm bunların cevabını oynanan oyunla verir de farklı bir galibiyetle asıl meselenin ruh ve futbol olduğunu tüm türk futbol kamuoyuna hatırlatır umarım.

  • altan'ın depodan ilaç çalmasıyla başlayan süreç

    yıllar sonra bulduğu abisi nuri'yi eşinin bir sürü hazırlık yaptığı gerekçesiyle yalvar yakar yemeğe davet eden altan'ın yemek masasında "abi bak domates, seversin diye" diyerek sadece domates ikram etmesinden hemen sonraki süreçtir.

    sürecin devamında altan, ilaçları okutmak için çıkılan bodrum yolculuğundaki molada güneş gözlüğü beğenecek, yılan gibi olduğunu düşünecek ve satıcıya parasını abisinin ödeyeceğini söyleyecektir.

  • alvaro negredo sanchez

    olm siz nasıl maç izliyorsunuz nerenizle izliyorsunuz da böyle mal mal konuşuyorsunuz ya.

    futboldan biraz anlayan biri negredo'nun çok yararlı bir forvet olduğunu çözer. stoperlerden birini ve beklerden birini sürekli kendiyle beraber götürüyor, bu da babel ve talisca'ya alan açıyor ceza sahası içinde. geçen hafta ve bu haftaki ikinci gollerde negredo bunları yapmasa talisca nah atardı bu golleri.

    sırtı dönük top alıyor, tek pas yapıyor, bencil oynamıyor, oyunun içinde kalıyor, asistlik paslar veriyor ve en önemlisi tekrar diyorum kanatlara ve talisca'ya alan açıyor. takımda talisca ve babel gibi gol vuruşu çok iyi olan oyuncularımız mevcut olduğundan ne yaptığını bilen bir forvet olarak bu yaptıkları da yetiyor zaten şu anlık. tek eksisi kondüsyon açısından zayıf olması, bu yüzden ağır kaldığı oluyor, topu ayağına dolaştırdığı oluyor. maç oynaya oynaya ritmi tutturduktan sonra bu sorun da ortadan kalkacaktır.

    gol en önemli parametre tabi ama q7 ibnesi adam seçmeyip kendisine biraz düzgün paslar ve ortalar yapsa onu da atar. top gelmiyor atakların sonuçlanacağı anda, adam ne yapsın?

    şu maçı düzgün izleyin. bir şey anlamıyorsanız susun, adamı da hasta etmeyin.

    edit: imlâ

  • ekşi itiraf

    kendimize itiraf edemeklerimiz yüzünden itiraf başlığı da içimiz de dolup taşıyor. bazı şeyleri kabullenilip, önce kendimize itiraf ettiğimizde hallolacak bir çok şey.

    en güzel kendine itirafı da sabahattin ali yapmıştır ayrıca;

    "dünyada şimdi onunla yan yana bulunmamamız kadar mantıksız ve lüzumsuz ne vardır acaba?"

  • düğünde çalması istenen giriş parçası

    giriş parçası değil de bir bölümünde kravatım ve ceketimi çıkarıp, beyaz gömleğimin kollarını sıvayıp şunun eşliğinde zeybek oynayacağım. eşim bana katılsın katılmasın. oynayacağım, hayalim var.

    he düğünün girişinde de farid farjad fikrimin ince gülü'nü çalabilir. şuradan