hannibalinklarisi2
profili

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    belki de erkeklerin başlatıp erkeklerin sürdürdüğü şu hegemonya iktidarının yarattığı trajedinin birinci derece mağduru olan kadınları, namus nifak ve ahlakla sorumlu ilan etmeyerek bir şey yapmaya başlayabiliriz. belki de tanrıyı erkekliğiyle temsil eden zeus'u, ramses'i, ahura mazda'yı ve tüm pagan tanrıkral eril yaratıcıları çarmıha gerip; sadece erkekleri peygamber olan din kitaplarını yeniden okumalıyız. bir kere olsun aklımızın köşesinde seksüel bir dürtü, aşağılama güdüsü, idareci önyargı olmadan bütün kalbimiz ve samimiyetimizle şöyle demeliyiz:
    önce bir insan sonra da bir kadın olarak, sen nasıl olmasını istersin!

  • hukuk tarihinde yapılmış muhteşem savunmalar

    sıkça anlatılan bir söylenceye göre;
    amerika'da bir mahkum idam edilmek üzere darağacına çıkarılır. yasal olarak avukatı da yanında hazır bulunmaktadır. mahkum tam asıldığı esnada ip kopar ve kişi ölmez. bunun üzerine tekrar darağacı hazırlanır ancak mahkumun avukatı ''bir insan aynı suçtan iki defa yargılanıp ceza alamaz'' diye itirazda bulunur. ve müvekkilini ipten alır.
    bu yasal boşluğun farkedilmesi o mahkumu ölmekten ve mahkumiyetten kurtardığı gibi, yasanın da idam hususunda ''suçlu ölene kadar''biçiminde düzenlenmesine sebep olmuştur.

    edit: yazar saiko'ya katkısı için teşekkür ederim. ilgili link