living maze1
profili

  • 10 temmuz 2017 iztuzu plajı rezaleti

    bugün eşimle birlikte dalyan iztuzu plajına gittik. minibüsten iner inmez bizden 1 tl. ayakbastı parası istediler. bugüne kadar böyle bir uygulama yoktu, bayramda başlamış, "hizmet bedeli" olarak böyle bir para almaya karar vermişler. bu parayı vermeyeceğimizi, buranın halk plajı olduğunu, bizden böyle bir para talep etme haklarının olmadığını söyledik. söylediğimize karşı çıktılar, vali tarafından imzalanmış belgelerinin olduğunu söyleyip bize bir kağıt gösterdiler (olayın hararetiyle kağıda çok dikkatli bakmadık). bunun üzerine biz de kıyı kanunlarına göre kıyıları halkın ücretsiz kullanma hakkı olduğunu ve böyle bir iznin yasal olamayacağını savunduk ve para vermemekte direttik.

    kumluk bölgeye doğru gidip havlumuzu serdik (onların şezlong ya da şemsiyesini kullanmadık, kullansak zaten ücretini öderdik), bir süre sonra işletme sahibi yanımıza gelip tekrar para istedi. yine vermeyeceğimizi söyledik. "alt tarafı 1 tl. vereceksiniz, sarıgerme'de 3tl alıyorlar" diyerek kendini savundu. biz de meselenin para olmadığını, sadece bunu istemeye hakkı olmadığı için para vermeyeceğimizi belirttik. etraftan 1-2 kişi daha bizi savunmaya başlayınca adam "ben burayı işletmek için 500 bin lira verdim, tabii ki para isteyeceğim" dedi." vermeyeceğmizi söyledik, polisi arayacağını söyleyerek uzaklaştı.

    şimdi benim merak ettiğim, validen nasıl bir izin alınmış olabilir? valinin anayasaya uymayan böyle bir izin verme yetkisi var mı?

    tam da otellerin plaj gaspına son veriyoruz kampanyasını konuştuğumuz gün böyle bir şey yaşayınca sözlüğe yazayım dedim. biz eşimle dalyan'da yaşıyoruz, eğer bu para haksız bir şekilde isteniyorsa her gün bu parayı vermek istemiyoruz. bu konuda ne yapabiliriz?