buzdolabinda kalmis yarim limon5
profili

  • ekrem imamoğlu

    adam ilk günden beri hiçbir kesime asla hakaret, aşağılama vs rahatsız edecek şekilde konuşmuyor. hizmet ederken de herhangi bir etnik, siyasi, dini vs ayırmıyor. böyle bir şeyden rahatsız olmak için ya menfaatçi olmak ya da ruh hastası olmak lazım.

    diğer siyasi söylemlerden herhangi birinde bir anda kendinizi terörist olarak bulmuş olabilirsiniz. ilk günden beri ister şov yapsın ister yapmacık olsun zerre umrumda değil en basitinden bu birlik ve beraberliği özlemişim kendi adıma. birçok konuda uyuşmuyoruzdur, birçok farkımız vardır ama ilk günden beri farklılıklarımızdan değil benzerliklerimizden bahsediyor.

    her şeyden memnuniyetsizseniz psikologa gidin bu adam ne yapsın hasbinallahh

  • kuru ekmek yiyin diyen vekilin yemek faturaları

    geçenlerde işsizlikten istediğim yemeği tahmini ne zaman her gün her gün dışardan söyleyebilirim diye düşünüyodum. adam hayalimi yaşıyormuş. meğer çözüm çok basitmiş. başkalarının parasını, rızkını çalan bir hırsızsanız çok basitce mevzuyu halledebiliyormuşsunuz.

    ayrıca neyi sildiriyorsun aq. kaçıncı yüzyıldayız adını yazınca çarşaf çarşaf rezilliklerin her tarafta dolaşıyor güç mü yeter buna? milletin parasıyla sildiriyordur kesin bunları da ha.

  • vedat milor'un doblo'nun ne olduğunu bilmemesi

    açmadım ama vedat milor haklıdır.

  • 1 litre sütün 4 lira olması

    şaka maka 2018'de gerçekleşmiş olay. geçen sene 3 liranın üstüne çıkan süte pahalı deyip almıyorken artık 4 liralık süt aldığım oluyor. hatta eğer a101, bimi şok veya migros'un firmalara kendi ürettirdiği sütlerden değil de; piyasadaki diğer markalardan alacaksanız en az 3,5.

    süt gibi temel bir şeyin bu kadar pahalanması çok korkunç umarım en kısa sürede fiyatı düşer. süt sadece içilmiyor bir çok şey için kullanılıyor. güvenmediğin sütü de alamazsın çünkü çok ucuz markalarda süt mü içiyoruz süt tozu mu belli değil. hadi diyelim dışarıdan bir şeyler almamaya çalıştın, kendin yapsan yine pahalıya geliyor. bu insanlar ne yiyip ne içecek?

    hatta direkt migros sanal marketten baktım, bir kere sütle ilgili yazınca kardeş siz ne içiyorsunuz ya 2-2,5 lira diye mesaj geldi. geçen sene evet o civardı ama bu sene değil.

    piyasadaki firmaların fiyatları şöyle:

    yörsan 3,95
    torku 3,45
    içim 3,5
    pınar 3,99
    sek 3,95 (bizim markette 4,10'du mesela)
    pınar organik süt 5,99 (organik olmayanda ne içiyoruz acaba?)

    edit: sadece fiyatını güncel olarak takip edebildiğim için ve herkesin kolayca ulaşabileceği bir ürün olduğu için burada marketlerdeki pastörize sütleri baz alarak fiyatları karşılaştırdım. markette de üreticide de pahalandığı için pahalanıyor zaten en nihayetinde. et gibi yumurta gibi bir şey bu. fiyatı, peyniri, yoğurdu, tereyağını her şeyi etkiliyor.

    ben de kendi ürettiğimiz süte ekstra para vermeden içiyorum ya da çiğ süt fiyatları da haliyle marka sütlerden ucuz tabii ama sorun sütün pahalanmış olması. neredeyse lüks, 1 lt coca cola bile 3,10 lira, kutu süt 4.

    edit 2: @tzantali 'nin verdiği bilgiyi de paylaşayım:

    1994:

    1 lt coca cola ;35.000,00 tl.
    1/2 cam şişe pastörize süt ;7.000,00 tl
    üreticiden alınan çiğ süt fiyatı; 3.500,00- 3.800,00 tl/kg aralığında olması.

    2017 :

    1 lt coca cola 2,75 tl
    1/2 cam şişe pastörize süt; 2,10 tl
    üreticiden alınan çiğ süt fiyatı; 1,40-1,60 tl/kg

    "kola mı ucuzladı? süt mü yükseldi?"

  • mesajınız var yeşili

    ilk mesajda normal konuşuyorsunuz. herhangi bir amacınız yok. üçüncü mesajda "yaşın kaç, adın ne, nerede oturuyorsun, buluşalım mı" diye evriliyor. istisnasız sonunda da şu var ":)"

    sözlük değil endüstri meslek lisesi. bu kadar mı boşluktasınız ben anlamıyorum ki.