call me collect2
profili

  • misafirlikte maruz kalınmış en kötü yemek

    aşure

    orta 1 veya 2 ye gidiyorum. bir arkadaşımın evine gittim akşam saatleri. world cup 98 falan oynuyoruz bilgisayarda. aç da değilim, gelmeden önce yemişim. neyse biraz oynadık sonra da ''ben artık eve gideyim geç oldu'' dedim. annesi ''aaaaaa, mükemmel aşure yaptım, onu çakmadan gidemezsin'' dedi. benim de tatlılarla çok aram yoktur. sütlaç, profiterol filan olursa yerim ama pek aramam. bizim evde de aşure yapılmaz. haliyle aşurenin ne olduğunu da bilmiyorum.

    neyse efendim iyi dedim madem ısrar ettiniz, bari aşurenizi çakayım. kafamda muhallebi sütlaç ve tavuk göğsü karışımı bir tatlı canlanıyor.

    arkadaşın annesi: normalde bu soğuk yenir ama madem gideceksin müthiş aşuremin tadına sıcak da olsa bak...
    arkadaş: annemin aşuresi bir tanedir. off anne dayanamıyorum getir şu aşureyi artık gömelim.

    bu gibi diyaloglar olunca dedim ki ''off inanılmaz bir şey geliyor şimdi''

    ve aşure geldi. ilk önce anlamlandıramadım. ne var lan bunun içinde?? ile başlayan düşüncelerim bir süre sonra 'bunun içine ne konulmamış acaba' ya dönüştü. arkadaşım aşuresine bir girişti ki sormayın. kıtlıktan çıkmış bir eric cartman gibi, daenerys targaryen görmüş khal drogo gibi saldırmaya başladı aşuresine.

    ve ben tadına baktım.. işte hayatımın o kara anı.. öyle bir mide bulantısı oluştu ki bende, her yediğim kaşıkta gittikçe artan bir bulantı...

    arkadaş da annesi de aşureleriyle adeta iştahla dans ediyor, göz ucuyla da bana bakıyorlar acaba sevdim mi diye.. ağzı dolu dolu ''böğöndön dü mü'' diye soruyor arkadaşım bana. ben de çok sevmiş gibi yiyerek ''böyle bişey yemedim hayatımda, mükemmel:)))'' diyorum ara ara. işkence yaklaşık 10 dakika sürdü. onlar ikinci tabaklarını coştururken, ben son kaşıkları kusmadan nasıl yemek boruma naklederim diye düşünüyordum.

    ardından evime gittim, uzun bir süre klozete kustum ve ardından o gece hastalandım. günlerce yataktan çıkamadım, midem bozulmuştu. o gün bugündür bir daha aşure yemedim. bir kere denedim, çocukluk travması, herkes çok seviyor önyargılı olmayayım dedim. bir kaşık aldım, yine o mide bulantısı oluşayazdı, daha da yemedim.

    ben aşureden nefret ederim.

  • celal şengör

    -her zırvalayan adama ''aman efendim zatıaliniz zırvalıyor, gelin bunu tartışalım'' diyecek halim yok

    hahahahahahahahahaha