yomahayomoso3
profili

  • fetö ile olan bir anını yaz

    fetö ile anım yok. ama fetö yüzünden çalınmış, 10 yıl boyunca yaşayamadığım, onlarca güzel anım var.

    yıl 2009:
    üniversitedeyim, yaz tatili, teyzemlerle yazlıktayım. annem öğretmen babam subay, erzincan’dalar.

    balkondaki gazetelikten ambalaj amaçlı kullanmak için rastgele, 2-3 gün öncesine ait bir gazete alıyorum. gözüme ilk ilişen yerde babamın adı, “ergenekon”, “terör örgütü”, “evinde arama yapıldı” gibi kelime grupları görüyorum. hemen ailemi arıyorum, benden gizlemişler her şeyi.

    meğer aylar önce fetö’nün yetkilendirdiği özel yetkili savcılardan osman şanal’ın askeri bölgeye hukuksuz şekilde girme ve orgeneralin makamını arama girişimine karşı koydu diye “iki gizli tanık bulurum, seni de eklerim” tehdidi üzerine babamın “eklersen şerefsizsin, eklemezsen iki kat şerefsizsin” cevabıyla o da atılmış torbaya. 8 sene boyunca bu etiketle yaşadık, 8 sene sonra beraat etti.

    yıl 2016:
    ben nişanlanalı bir ay olmuş, bir cuma akşamı televizyonda boğaziçi köprüsü’nün askerlerce kapatıldığını görüyorum, manisa’daki babamı arıyorum. “kızım biz bahçedeyiz annenle bira içiyoruz, tedbir amaçlıdır” diyor, birkaç saat sonra telefonla işyerine çağırılıyor, gidiş o gidiş. sabaha kadar güvenlik önlemleri aldırmak ve polisle işbirliği içinde taşkınlığı önlemek dışında hiçbir şey yapmadan makamında oturuyor, tek bir asker kışla dışına çıkmıyor :) ertesi sabah teşekkür beklerken tutuklama emriyle karşılaşıyor.

    o gün bugündür tutuklu. darbe yapmasa da valiyi arayıp niyetini belli etmediği için ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. halbuki o ve tüm birlikleri adına tugay komutanı -rahmetli- valiyi aramıştı. komutan, tutuklu yargılanma sürecinde vücudu daha fazla dayanamadı, vefat etti. ondan sonraki en rütbeli subay olarak babam tam 4 yıldır tek kişilik hücresinde, adalet bekliyor.

    fetö kumpasıyla ergenekon’dan yargılanan babam, fetö kurgusu 15 temmuz darbesi’nden de aynı anda yargılanıyor. biricik kızının ertesi gün nikahı olduğunu mahkemede hakimin “o elindeki nedir” dediği davetiyeyi görünce öğrendi, kızının düğününü göremedi.

    edit: çok mesaj alıyorum, olayın arkasında bazı kirli detaylar var, bahsedemiyorum.

    babam hakkında zamanında ergenekon’daki kahramanlığını yazdığı gibi, bu detayları ve insanları da yazacaktır kitaplar. sabırla bekliyoruz.

  • şeyma subaşı

    nasıl olsa ne derse desin zerre ingilizce bilmeyen takipçileri tarafından süper havalı bir şey demişçesine hayranlık toplayacağını bildiği için, ezberlediği bi kalıbı çok iyi ingilizce biliyormuş edasıyla konuşup video çeken kadın.

    halbuki söylediği cümlenin tam çevirisi şöyledir: "8 years later, i'm gonna get married" : "(bundan) 8 sene sonra evleneceğim."

    "after 8 years, i'm getting married" deseydi "(geçtiğimiz) 8 senenin ardından, evleniyorum" gibi bir anlam çıkacaktı.

    yazık lan, bi 8 sene daha mı bekleyecek yoksa?

  • 16 haziran 2017 manisa asker zehirlenmesi

    15 temmuz günü hiçbir olayın yaşanmadığı, tek bir askerin bile kışladan dışarı çıkmadığı manisa'nın yetkin, özverili, vatansever, şerefli komutanlarını fetöcülükten tutuklayıp (ki içlerinden biri aynı zamanda halen ergenekon sanığı olan merkez komutanı albay murat yılmaz'dır, kendisi babam olur) 11 aydır haklarında iddianame bile hazırlamadan tutsak ederseniz, yerlerine liyakatten uzak tayinler yaparsanız olacağı budur.

    olan yine gariban erlere oluyor, kimin canını kime emanet ediyoruz. babamın yemek ihalesinin iptal olduğu ve yemeklerin askerler tarafından çıkarıldığı geçen ramazan ayı boyunca neredeyse her gece sahur yemeklerini bizzat denetlemeye gittiğine şahidim.

    şimdi gelinen hale bakın, 2 büyük yemek skandalının üstüne bu da mı tesadüf, ya da "hava güzeldi, erlerin canı sıkılmıştı, psikolojik olarak zehirlendiler" ?