floridian5
profili

  • 14 aralık 2021 özgür demirtaş açıklamaları

    ısrarla hala "adam o kadar anlatıyor ama karşısındakiler anlamıyor" demiyor musunuz...

    sizin o naif aklınızı yerim sevgili ekşiciler. oradakilerin hepsi domuz gibi her şeyi biliyor ve anlıyor. o adamlar sizi sulu getirir susuz götürür.

    bunların hepsi ya ideolojilerinden ya da ekmeklerinden olmamak için çıkıp papağan gibi saraydan gelen sözleri tekrarlıyorlar. yoksa o zırvalara inanan yok.

  • makarnayı haşlayıp suyun altına tutan insan

    gören de italya'nın mutfaklarında makarna üzerine uzmanlaşmış zannedecek.
    bilmiş bilmiş de yazmış.

    makarnanın pişirildikten sonra sudan geçirilip geçirilmemesi tamamen nasıl yeneceğine göre değişir.
    makarna piştikten sonra dışındaki nişasta katmanı sosun yapışabilmesi için o haliyle muhafaz edilmeli. ancak bu soslu makarnalarda geçerli.

    makarna salatası yapacaksanız ya da noodle yapıp kavuracaksanız dışındaki nişasta sümük gibi yapışır ve kötü bir görüntü ortaya çıkar. makarna hiçbir zaman yıkanmaz diyenler stir fry noodle yapmaya çalışsınlar da gülelim biraz.

  • cengiz han'ın övülecek tarafı olmaması

    başlık dahilinde anakronizmin en güzel örneklerini bulabilirsiniz.

    öte yandan, tarihi karakterleri artısı ya da eksisiyle değerlendirmektense övmek, yermek, ya da tapınmanın her zaman yanlış hatta geri halkların işi olduğunu düşünürüm.

    bunun haricinde iki sorum var.
    birinci soru: cengiz han'ın çağdaşları arasında şiddeti reddeden lider var mıydı?
    ikinci soru: tarihte cengiz han'ın yaptıklarını belli oranda yapmayan lider var mıdır?

    niccolò machiavelli'nin de söylediği gibi "güç kullanımının meşru ya da gayri meşru olmasının ahlaki bir temeli yoktur."

  • sırp denince akla gelenler

    ta 2007 yilinda, erasmus'taki en yakin iki arkadasim geliyor sirp deyince aklima. bir rumen, iki sirp, bir hirvat ve bir turk adeta bir temel fikrasi ya da bir balkan karmasi tadindaydik.

    bir tanesi guzel de bateri calardi hergele. aksamlari oturur balkan tarihi konusur, lisede hangimizin ulkesinde daha fazla sacmalik ogretiliyordu; onu tartisirdik.

    mesela, osmanli'nin balkanlardaki her bir seferi, her bir ulkede farkli anlatiliyormus. bunu fark etmistik. sonra hep birlikte wikipedia sayfasina gider hangimizin lise tarihi daha sacmaymis ona bakardik. ilginc bir sekilde turk lise tarih kitaplari o adar da kotu cikmamisti bu karsilastirmadan.

    hey gidi gunler...

  • mehmet demirkol

    volkan babacan gazeteciye saldirdiginda tv'den agzina geleni soyleyen adam arda turan canli yayina baglaninca yuzune karsi iki kelam edemedi.

    kagittan kaplan.