bir filmdir hayallere yon veren2
profili

  • keanu reeves

    metro, marmaray, hatta metrobüs kullanan, aylık akbilin yetmediği, tutamaçların dayanamadığı, toplu taşımanın baş kahramanı olan kişi. 15 temmuz'da da tankların önünde durmuştur kendisi. bugün doğum günü kutlu olsun. https://i.hizliresim.com/pr836o.jpg

    daha önce bahsedilmemiş, şaşırdım. ayrıca kendisi neo filminde matrix'i oynamıştır.

  • petshop hayvanıyla sokak hayvanının kalite farkı

    bariz belli olan fark. çünkü petshop hayvanına özel ilgi gösteriliyor; en kaliteli mama alınıyor, en iyi şampuanlarla yıkanıyor ve taranıyor, en güzel tuvaletleri, vitaminleri kullanıyorlar. düzenli olarak veterinerlere götürülüp bakımları yaptırılıyor.

    sokak hayvanlarına dönersek. ne bulurlarsa onu yiyorlar; salam, yemek artığı, çöpten ne çıkarsa, kimi zaman da hayvan severlerin aldığı en ucuz mama.(kendi hayvanı için en iyisini alırken, sokak hayvanı için en az et oranı olan ucuz mama alınıyor. hiç beslememekten iyi tabi ki.) beslenme olayını geçtim sürekli bir ölüm tehlikesi var. gelir büyük köpekler saldırır, sürü saldırır, araba üzerine sürer ya da çarpar, mahalle çocuklarının kinin hedefi olursun, tecavüzcüler kovalar, zevk için çocuğunu öldürürler, iltihaptan gözün kapanır, susuzluktan boğazın gırtlağına yapışır, ilaç alamadığın için hastalıktan tüylerin dökülür, insanlar senden iyice kaçar ve yaklaşmak istemez.

    bu bilgiler ışığında bunlara maruz kalan bir canlının nasıl davranmasını beklersin? bir gün bu yazdıklarıma maruz kalırsın ve insanlara sana cüzamlı gibi bakarsa o gün anlarsın o hayvanları. trol başlığı fakat insanın içini acıtan bir durum şu canlıların şu ülkede yaşadıkları. dram diye televizyonlarda ağlaşan insanlar şu canlıların yaşadığı sıkıntıların onda birini yaşamıyor. bir gün canlıları besleyeceğimiz kadar kıtlık olursa o ev hayvanları ölürken, sokaktaki canlılar hayatlarına devam edecek.