sevgilisinin turevini alan adam4
profili

  • 3 ağustos 2020 ankara konya yolu trafik kazası

    asli kusurlu hız yapan araç olsa da dorseler bu konuda inanılmaz derece zayıflar. underride denilen bu olaylarda hızınız ne olursa olsun eğer dorse altı bariyerler yeterli değilse altınızdaki araç ne olursa olsun hızınız ne olursa olsun yaşam alanınız ciddi derecede hasar alacaktır. zira araçların en zayıf oldukları yer kaput üstü direklerin rijitliğinin camlar yüzünden sekteye uğradığı kısımlarıdır.

    görsel
    üstteki görselde 35 mph hızlı yani yaklaşık 55 km hızla yapılan bir kazada dorse barının güçlü olmasıyla zayıf olması arasındaki farkı görüyorsunuz. yani yaklaşık 60 km hızla yani şehir içinde giderken bile bir dorseye çarpmanız ölümünüze neden olabilir.

    bu konuda iihs ciddi çalışmalar yapıyor. standart çarpmalar, yandan çarpmalar, small overlap tarzı kısmi çarpmalar karşısında dorse koruyucular deneniyor. videosu burada.

    videoda övülen manac marka dorselerin koruyucularının ne derece hayat kurtarıcı olduğunu görebilirsiniz. velhasıl araç hızlı olabilir, çarpışma da burada denildiği gibi 180 km/h gibi hızlarda değil çok bariz bir şekilde 75-80 km/h gibi bir hızda olmuş gibi durmakta. 120 km/h hızın üstünde o dorseye çarpılmış olsa idi araç dorse tekerlerinin de altına girerdi.

    180 km/h hızla ilerleyen bir araç optimum şartlarda intikal reaksiyon süresi dahil 220-230 metre gibi bir mesafede durur. eğer dendiği gibi 150 metre fren izi varsa tahmin ettiğim gibi 80 km gibi bir hızla çarpışmanın gerçekleşmiş olduğunu varsayabiliriz. dorse koruyucular eğer olması gerektiği gibi olsa idi belki yine ön koltuklarda oturanlar vefat ederdi ancak arka koltuklardaki kişileri etkilemezdi. belki ölüm yine olurdu lakin darbeden değil ani yavaşlamadan dolayı oluşacak iç kanamadan olurdu.

    velhasıl, hızlı gitti diye bu ağır tabloyu normalleştirmeyin. şehir içinde sakin sakin 60 km/h hızla giderken bir an telefonuza bakarsınız önünüzdeki tır aniden durmuş olur, çarparsınız ve ölürsünüz. dorse korumalarının iyileştirilmesi gerekmekte hem de acilen.

    kazaya karışan araç için gla falan denmiş ancak araç w213 kasa e serisi estate bir araç, suv falan değil. gayet de güvenlikli, donanımlı bir araç. bu aracı bu hale getiren bariyerler sizin araçlarınızı ne hale getirir onu bir düşünün.

  • kahvaltıda patates kızartması yemek

    bu da yeni çıktı yazmış ya adam. şaka gibi! yahu, biz bu patates kızartmasını asırlardır haftasonu kahvaltısında yiyorduk sadece. benim için patates kızartması pazar günü kovboy filmi izlerken taze ekmeğin arasına koyarak yediğim ve üzerinde sarımsaklı yoğurt ve domatesli sosla birlikte düşünebildiğim bir besin. hamburger kültürüyle büyümediğimiz için böyle oluyor galiba.

  • balkon demirinin tadını bilmek

    eskiden şöyle, balkon döşemesine kadar inen balkon demirleri olurdu. doksanların çocukları çok net hatırlayacağı bir detay olduğuna eminim.

    evde canı sıkılan çocuklar olarak, balkonun ucuna oturur, ayaklarımızı geçirir aşağıyı izlerdik; sokaktan geçen tek tük araçlari satıcılar, top oynayan çocuklar... hatta bu oturuşumuza kimi zaman da elimizdeki üflemeyle köpük yapan oyuncaklardan eşlik ederdi. oturmanın sonu da çoğu zaman kafayı demire yaslamayla bittiği için, iyi kötü her çocuk o demirin tatmıştır diye düşünüyorum.

    daha sonra balkonların tabanları yükseltildi, şimdi de balkonlar komple yok oldu, fransız balkon denilen garabete geçildi. şimdiki çocukları arasa da bulamayacağı bir detay olarak mazide kaldı balkon demiri tadı.

  • wanacrypt0r 2.0

    başlığı altına linux veya mac kullanıyorum diyen topoşların alayının hem entryerini hem de başlıklarını engellediğim virüs. bu andaval zır cahillerin yazdığı şeyden de fayda gelmez açtığı başlıktan da; size tavsiyem de engelleyip geçmenizdir. çünkü bu kafasız davarlardan başka kurtuluş yolu yok.

    mac de kullanan birisi olarak ilgiyle takip ediyorum çünkü paramı emanet ettiğim bankadan ilacımı aldığım eczaneye, işimi yaptığım bilgisayardan iş yaptığım firma ve devlet kuruluşlarına kadar aklına gelecek ne kadar sektör varsa çoğu windows üzerinden çalışıyor. ulan musluğundan akan sudan evine gelen elektriğe kadar windows ile kontrol ediliyor. bu kadar mı kafasız bir mahlukatsın ki sırf sen bu sistemi kullanmıyorsun diye mal mal konuşuyorsun?

    bu tip bir virüs ile geçen senelerde işte kullandığımız bir sistemde haşır neşir olmuştuk. oluşturduğum rapor şablonları dahil birçok şeyi kaybettim bu lanet olasıca dilenci virüsün türeviyle. hem de ben yemem, saçma sapan programlar kurmam diyen bir insanken nasıl olduğunu bile anlamadan, hiçbir şey yüklemeden, çalıştırmadan kendimi içinde buldum. bu halde iki satır bilgi alalım diye şuraya bakıyorum, manzara bu. sözlük gerçekten can çekiliyor; hurriyet.com'un olur yorumları bile daha seviyeli hale gelmiş. şu ortamın düştüğü seviyeye bak, cidden yazık.