nickimkullanilmismis3
profili

  • 11 ağustos 2017 arsenal leicester city maçı

    yemin ediyorum premier lig kurtlar sofrası.

    bizim üç büyükler bu ligde 7. olsun kimse niye oldun demez. hatta ilk 10'a girseler şükrederler hallerine.

    chelsea, arsenal, man utd, man city, liverpool, tothenham (6 büyükler aq)

    leicester city, stoke,southampton,everton

  • 6 temmuz marmara üniversitesi doktora sonuçları

    benzer bir olay benim başıma geldi.

    bayramdan evvel istanbul üniversitesi hukuk fakültesi mecmuasında yayımlanmak üzere makalemi gönderdim.

    hakemli bir dergi olduğu için öncelikle makalenin incelenmesi gerek. neyse araya bayram girdi, dedim ki bunlar bayram rehavetine girmiştir zaten devlet üniversitesinde işler geç yürür bekleyelim biraz.

    baktım ne bir cevap var ne bir bildirim var. mail attım makalenin size ulaşıp ulaşmadığına dair bir mail atabilir misiniz diye hala cevap gelmedi.

    hemen şunu belirteyim benim bu dergiden telif filan aldığım yok. maksat ortaya attığım yeni bir fikrin hocalar tarafından incelenmesi; doğruysa doktrinle paylaşmak yanlışsa da doğrusunu öğrenmektir. doktrinle paylaştığınızda diğer insanların tepkilerini öğrenme fırsatınız olur. birisi sizin fikrinizi alır başka bir noktaya taşır, gelişimi sağlayan da bulur.

    çalışıyorum çabalıyorum 50 sayfalık monografi yazıyorum kimsenin umrunda değil. cevap vermeye dahi tenezzül etmiyorlar. insanın şevki de kırılıyor. o kadar emeğin hiçbir kıymeti yok.

    mecmuanın arşivine baksan vay be ilk yayımı 1930 yılında yapmışlar dersin. halbuki ne bir gelenek var ,ne emeğe saygı var, ne de ciddiyet var resmen yatıyorlar.

    benim verdiğim vergiler haram zıkkım olsun. başka bir şey demiyorum.

  • fakir neden iphone alır

    bir insan 2 aylık maaşını telefona harcıyorsa o ülkede kültürsüzlük ve görgüsüszlük var demektir. bunun bir benzer örneğini celal şengör, amerika'da kötü semtlerde kötü evlerde yaşayıp kendilerine cadillac alan siyahi vatandaşlar üzerinden vermişti.

    bir kere ucuz mal alacak kadar zengin değilim geyiğine inanmıyorum. yeterince araştırırsan çok da kaliteli telefonları ucuza bulabilirsin. örneğin blackberry passport silver edition 1500 lira. gayet kaliteli gayet de şık bir telefon. ben meselenin tamamen gösterişle alakası olduğuna inanıyorum.

    ikincisi bu insanların maaşlarının ne kadarını kitap almaya, yeni bir enstrüman öğrenmeğe ya da bir spor dalıyla uğraşmağa(ortam yapmak için fitness salonuna üye olmaktan bahsetmiyorum) harcadığını çok merak ediyorum.

    kalkıp bir plak koleksiyonu yapsa, parasını buna harcasa ben bu adama saygı duyarım. çünkü para gelir geçer, bu adam neye yaşayacağını biliyor derim içimden.

    çok laga luga yapmaya da gerek yok. benim kuzenim gitmiş iphone 7 almış. babası vefat etti, annesi emeklilik yaşını geçmesine rağmen çalışıyor. eve bir memur maaşı giriyor. kendisi 2 yıllık bölüm mezunuyken hasbel kadar mekatronik mühendisliğine dikey geçiş yaptı. ilk sene bir sürü dersten kalmış. geçen dönem motive etmeğe çalıştım çocuğu yine derslerinin yarısını bırakmış. tüm samimiyetimle söylüyorum kuzenim malın tekidir.

    genellemeleri sevmiyorum ama hakikaten bu telefona parası olmadığı halde bu kadar para veren insanlar karine olarak maldır. bana kalırsa parası olup da veren de maldır ama başıma bir şey geleceğinden korktuğum için konuşmak istemiyorum.