multipuss4
profili

  • ekşi itiraf

    dün ellerimden minicik bir kedi yavrusu kaydı gitti. yaşatamadım. son iki saatinde öptüm kokladım ama onun tek istediği nefes alabilmekti. derman olamadım, bebek gibi inledi inledi de son nefesini verdi. o çaresizlik anlarında attığı tiz çığlıkları kulağımdan gitmiyor. ölmek ne kadar zormuş.

  • ekşi itiraf

    şu an çok üzgünüm. bir arkadaşım ne zamandır çocuk istiyordu, sonra güzel haber geldi. her şey güzel gidiyordu. daha 5 aylık hamile. bayramdan önce ne zaman buluşalım diye konuşurken "doktor biraz hareketsiz kalmamı söyledi, bazı riskler varmış" demişti. bayram tatilinde uzaklara gitme, ne olur ne olmaz dedik grupça. şimdi buluşma tarihi konuşurken ne var ne yok diy sorduk. 23ünde acil doğum yaptım, 2 gün sonra kaybettik dedi..toprağa vermişler bile..küçücük mezarına koymuşlar..ne denir ki bu anneciğe şimdi? nasıl teselli edilir? bir süre yok olacağım dedi. git gel arkadaşım, yenilen, yaralarını sar. biz buradayız, en ufak ihtiyacında yanındayız.

  • instagram

    kendini pazarlama sitesi. para kazanmanıza gerek yok. 178 takipçinize hayatınızın ne kadar güzel olduğunu göstermek için en güzel uygulama. en mutlu ilişki sizde, dünyanın en minnoş bebeğine siz sahipsiniz ve tabii ki en müthiş anne de sizsiniz. işinizde çok başarılısınız, beyaz yakalısı olduğunuz şirketi temsilen yine başka bir şehirde/ülkede koşturmaktan ara vermiş, çirkin bacağınızın da kadrajda olduğu içecekli fotonuzu yoksa başka nereden paylaşacaktınız?!her haftasonu yeni bir mekandasınız, kahvaltıyı asla evde yapmazsınız. tabii ki hep arkadaşlarla takılan süper sosyal kişilersiniz ama kahve/kitap keyfi sizin vazgeçilmeziniz. bayramlarda geniş aile resmi paylaştıktan sonra tabii ki "bir yerlere kaçarsınız" ve "huzur" tagiyle paylaşmazsanız asla huzura ermezsiniz. her şeyin en güzelini yemek hakkınız ne de olsa spor yaparken milyon tane enstantane paylaştınız, biliyoruz ki spor yapıyorsunuz. kadınsanız pilates/yoga minderinde, erkekseniz ayna karşısında ağırlıktan şişmiş şekilsiz biceps fotolarınızı tabii ki gördük. işin acıklısı paylaştığınız çoğu fotoda estetik olgusundan eser yok. hepinizin hayatı nasıl da aynı, nasıl da vasat. çok farklı sandığınız hayatlarınız kimseninkinden farklı değil.

    bi kaç gündür iran şahı nasıreddin kaçar'ın harem fotoları paylaşılıp oradaki kadınlarla dalga geçilen paylaşımlar yapılıyor. yaklaşık 150 yıl önce yaşamış bu kadınlar için "beni reddetmezse ben kendimi öldürürüm bööyk iğrenç şeyler" yazan hırbolar, mallar, dalyaraklar, 150 yıl sonra sizin maymun götü suratınız için de büyük ihtimal aynı şeyler yazılıp çizilecek. saatlerinizi, paracıklarınızı harcadığınız moda/güzellik/başarı kavramları hep gelip geçici. belki 15-20 yıl sonra bile kendi resminize bakıp hay o günkü aklıma zıçayım diyeceksiniz. ama o zaman da başka akımlarım köpeği olacaksınız.

    instagram sanal ortamın insan pazarıdır. kendi arkadaşlarıma sinir olmaya başladığımdan ben tüm mobil uygulamalarımdan sildim. halbuki günde rahat 1-2 saatimi geçirdiğim bir uygulamaydı. kafam rahatladı arkadaşlar. insan görmeyince çevresindekilerin ne mal olduğunu dakika başı hatırlamıyor. tavsiye ediyorum.

    edit: n2es dedi ki iran şahı haremi haberi doğru değil, o dönem iran'da sergilenen bir tiyatro oyunundan, erkek oyuncuların resmi imiş. o bıyıklı kadınlar aslında kadın değilmiş yani erkek tiyatro oyuncularıymış.

  • yeni doğan bebeğin yüzünü smiley ile kapatmak

    yok çocuk tacizcilerine karşıymış, yok ileride belki çocuk kızarmış, koymayın amk o zaman çok meraklıydık sizin saçmasapan bebelerinizin ağzında kusmuk üstünde tükmük resimlerine. yemin ederim sosyal medyadan soğudum sizin bebelerinizle yaptığınız saçma aktiviteleri paylaşmanızdan. "bugün altımıza sıçtık", "bugün brokoliyi mıncırdık"..bi de yüzüne gerzek bi smayli koymuş. kendi yüzüne de koy aman nazarımız falan değer. bi de yeni moda çıktı bi tane evlerden ırak.. nasıl tanımlayacağımı da bilmiyorum ki..size örneklerle anlatayım..mesela tebete günü tamam mı, multifonksiyonel muhteşem annemiz geçen yıl o gün doğan bebesinin resmini kayacak, altına şöyle yazıyor: günlerden perşembeyse eğer. ee? so what? mecbursun çünkü perşembe olunca boklu geçmişinden bi şey paylaşmaya. bi de bu tebeteyi gelinlikli resmini kullanmak için her hafta hasretle bekleyenler var eminim. bi de şu vari çocuk uyumuyor mesela, yatakta resmini paylamış altına da "uyumuyordu" yazmış. neden geçmiş zaman arkadaş? kim çıkardı bu geçmiş zamanlı caption işini..sonra bi de türkler bi şey bulamıyo derler..bi bunlara bi de arabayla giderken dinledikleri çirkin müzikleri paylaşanlara sinir oluyorum. kadınlarda 140 ile giderken erkeklerde 160 ile giderken "bakın hem hızlıyım hem de relaksım video çekiyorum, müziğimi de dinliyorum ohh" mesajınıza koyayım. dinlediği müzik de ya demet akalın ya da sıla. gerizekalısınız.

    ulan smaylili bebekten nerelere geldim. bugün çok sinirliyim galiba sözlük kusura bakma. koymayın arkadaşlar çoluğunuzu çocuğunuzu. merak etmiyoruz. yediğiniz içtiğiniz, gittiğiniz gördüğünüz daha değerli.