pikare2
profili

  • pegasus airlines

    bir uçağın 11 yıllık olması sorun değildir. 11 yaşındaki bir uçak, kırıma uğramazsa en az 15 yıl daha kullanılacaktır. muhtemelen 20 yaşına kadar büyük bir havayolunda sonrasında ise, küçük havayollarına satılarak uçmaya devam edecektir. amerika'nın en büyük havayolu şirketlerinden birisi olan delta airlines'ın uçak filosunun ortalama yaşı 15.8'dir ve halen kullandığı md80-90 uçaklarının ortalama yaşı 26'dır.
    bir uçağa ne kadar iyi bakılır, düzenli kontrolleri, bakımları yapılırsa o kadar uzun süre uçabilir ve bu bakımların hepsi kayıt altında tutulur ve bakım sonrası uçağın uçabileceğine dair onaylar alınır.

    pegasus havayollarının boeing 737 uçakları görece eskidir çünkü son yıllarda verdiği siparişerin hepsi airbus a320 ve a321 uçaklarıdır. ve bu uçak siparişleri düzenli olarak teslim edildiğinden filonun ortalama yaşını düşürmektedirler.

    dünkü kazanın oluşu daha çok hava durumu, pilotaj hatası ve kule hatası gibi görünmektedir ve pegasus havayollarının bakım politikasını suçlayacak bir durum şu an için yoktur. tabii pilotlara az yakıt tüketimi konusunda baskı yapılması, aylık yakıt tüketim listelerinin hazırlanması gibi iddialara pegasusun yanıt vermesi gerekmektedir. yalnız uçan minibüs, metro turizm gibi söylemler tamamen saçmalıktır. dünkü kaza pegasusun ilk ölümlü kazasıdır ve umarım sonuncusu da olur.

    yalnız pegasus havayolları türkiye'de uçak kullanımının artmasında ciddi bir etmen olmuştur ve söylenen pek çok şeyi hak etmemektedirler. 10 yıl öncesine kadar uçağa binmemiş pek çok insan pegasus sayesinde uçağa binmiş, türkiye'yi ve avrupa'yı gezmiştir.

  • 23 mart 2017 ergin ataman'ın attığı tweet

    bir beşiktaş aşığı olarak ergin ataman'ın haklı olduğunu düşünüyorum.

    bu ülkede futboldan başka sporların hiç iplenmemesi sebebiyle eczacıbaşı voleybol takımı, fenerbahçe ve galatasaray basketbol takımlarının avrupa çapındaki büyük başarıları göz ardı edilmiştir.

    biz avrupada kimsenin iplemediği, yıldızları sönmüş futbolcuların 30'undan sonra milyonları cebe indirmek için geldiği spor toto süper ligi kazandık ve bir beşiktaşlı olarak çok mutlu oldum ancak avrupada kazanılan kupaların veya finalin yanında çokta bir anlamı yok bence. ancak bu sene lyon'u eler ve avrupa liginde yarı finale çıkarsak ergin ataman gelecek sezon için bir şey diyemez artık.