kayip golge1
profili

  • dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz

    dedesinin mezar taşı olduğu için kıskandıran durumdur.

    benim büyük dedemgil dört kardeşmiş. biri yemen'de kalmış. biri sarıkamış'ta kalmış. biri ikinci inönü savaşı gazisi. benim büyük dedem de çanakkale savaşı'na gitmiş, bir daha dönmemiş. yaptığım araştırmalar sonucu ölüm tarihinin 25 mayıs 1916 olduğunu öğrendim. kendisinin galiçya cephesi'nde kanonenfutter yani top yemi olduğunu düşünüyorum. babaları da 93 harbi'nde şehit olmuş.

    burada iki şey anlatmaya çalışıyorum.

    birincisi; ben bunları birkaç yılda araştırdım öğrendim. yani niyetin olsaydı her türlü öğrenip okurdun arkadaşım. icraat yok anca boş laf.

    ikincisi; deden mezar taşına sahipse büyük ihtimalle asker kaçağıdır. bu durumda o savaşta dedem savaştı, bu cephede süründü, düşmana bilmemne yaptık gibi laflar çok komik kaçıyor. gerçi kendi çocuğu askere gideceği zaman batıda olsun diye torpil arayıp, oraya buraya savaş açma meraklısı tiplerden ne bekliyorsak.

    bir de mezar taşı nedir allahınızı seviyorsanız. dedemin cepheden gönderdiği mektuplar var deseniz, dedemin günlüğünü hatıratını okuyamıyoruz deseniz amenna. manevi değeri vardır. aynı zamanda ciddi tarihi değeri vardır. bence buradan yürüyün siz.