commodore 645
profili

  • türkiye'de normalmiş gibi görülen anormal şeyler

    ülkenin yarısının terörist muamelesi görmesi.

  • andrei deiu'nun 5 yıllık vücut geliştirme dönüşümü

    20. saniyede bıraksaymış iyimiş. o dönemki vücudu idealmiş. aşırı gelişmiş vücutları heryeri dantel döşenmiş teyze evine benzetiyorum.

  • ekrem imamoğlu

    akp'lileri 8 ocak 2020 habertürk canlı yayınında ne olur sen de chp'lilere azıcık torpil yapsan diye yalvartmıştır.

    adamlar torpilsiz bir yönetim görünce anlamlandıramıyorlar. gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalıyorlar.

    hayatım boyunca tanık olduğum en garip açık oturumdu.

  • cesur turgay

    ceza yemesinden çok daha önemli bir konu var ki, çocuklarının velayeti derhal elinden alınmalıdır. bu şekilde sağlıklı çocuk yetişmez. sosyal hizmetlere şikayet şart.

  • izmir belediyesi'nin değnekçilerle işbirliği

    öncelikle sanıyorum izmir büyükşehir* belediyesi'nin otopark hizmetleri izelman'a ihaleli. bunu belirtelim. fakat izmir büyükşehir belediyesi'nin şikayetlere karşı durumu düzeltmek için bir şey yapmadığını, izelman'ı ihale şartnamesine uygun davranmaya zorlamadığını da belirterek mevzuyu anlatalım. bir denetim görevin varsa yapacaksın...

    şimdi izmir'de açık otoparklar, yani bu iş için tahsis edilmiş yol kenarları 12 saati 7,5 lira ücretlendirilerek otopark olarak çalıştırılıyor. sanıyorum şehrin otopark sıkıntısı en yüksek yeri alsancak. çok bina, daracık yollar falan derken kimi zaman otopark bulma sorunu arabanızı götünüze sokmanızla sonuçlanabiliyor. misal ben geçenlerde dışarıdaki işlerim dolayısıyla alsancak'taki büroma saat 14 sularında vardım ve 1 saatten fazla paralı otopark aradıktan sonra bulamayacağımı anladım, bildiğin paydos edip eve döndüm.

    halbuki tam büromun önünde, yerini de tarif edeyim cumhuriyet bulvarı, 2. kordon zara mağzasının olduğu sıra, yol otoparka dönüştürülmüş durumda.
    https://yandex.com.tr/…16&from=1org_map&mode=search
    bu caddede sağ, sol ve iki yanlı olmak üzere orta şeritte çok sayıda park yeri var.

    ama otopark görevlileri oradaki değnekçilerle anlaşmışlar. değnekçiler aylık 300 liradan ya da tek seferlik park 15 liradan arabaları alıyorlar. zaten 2. sıra arabalar hep onların. boşalan park yerlerini otopark görevlileri rica ile bekletiyor, zaten tüm sıra parselli olduğundan anında haber çakıyorlar ve bu şahıslar aldıkları arabaları oraya park ediyor. kimi zaman da park edilen arabalara fiş kesilmiyor.

    hatta şunu da yaptıklarını biliyorum. arabaları 1,5 arabalık yere park edip, kendi arabaları gelince ileri geri yaparak 1 arabalık yer açıyorlar.

    daha da ilginci orda sürekli polisler var. bir suçu haber alan memurun bunu ihbar etmesi gerekirken trafik polisleri, sivil polisler falan hep sessiz. bal gibi biliyorlar mevzuyu oysa ki. hatta bazıları değnekçilerle ahbap. bir arkadaşımı park yeri sorununu çözsün diye bir polis oradaki bir değnekçiyle bile tanıştırdı. tabi polisler geldiğinde arabalar ordan çekiliyor. bir kısmı taksi durağına, bir kısmı başka yerlere gidiyor. ekipler gider gitmez de aynı yere geri dönüyorlar.

    o kadar abartmış durumdalar ki işi, bu değnekçiler vatandaşın üzerine yürür hale geldiler.bayanlara bile vandal hareketler yapıyorlar. ablacım oraya park edemezsin bizim araç gelecek... hakikaten böyle bir durumla karşılaştım. aracın teki çıkma hazırlığı yapıyor. adam bagaja eşya falan yerleştiriyor. bir bayan da park yeri ararken çıkacağını fark ettiğinden arabayı orda durdurmuş, adamın çıkmasını bekliyor. tam adam çıkacak, bayan da girecek bu tipler geldi. resmen kadının üzerine yürüyorlar. değnekçilerden biri arabanın önüne geçti park etmesine izin vermiyor. kadının kaportasına falan vuruyor. kadın dehşete düştü, bağırmaya başladı. allahtan park yerinden çıkan adam herhalde bu tiplerin müşterisi indi arabadan bayan bi saattir burda beni bekliyor falan diye atarlandı. biraz da kodaman bir tipti, park yeri arayan bir iki araba olarak biz de kornalara basıp adamlara napıyosunuz falan diyince, değekçiler küfrede küfrede siktirolup gittiler.

    yani vatandaşa tahsis edilmiş otopark alanı haksız kazanç kapısı olmuş durumda. ve tabi ki vergi de vermiyorlar. paralar nereye gidiyor belli değil. sen de pkk ben diyim fetullah gülen. 15 lira veririm vermesine ama bana dokunuyor. haksız kazanç, haksızlık, vatandaş olarak tepkisiz kalmak... zaten her gün park yeri ararken 30 liralık benzin yakıyorum, vakit kaybediyorum ama bu adamlara para kazandırmak istemiyorum. defalarca konak belediyesi'ne, büyük şehir belediyesi'ne şikayet ettim. konak belediyesi muhattabı biz değiliz büyük şehir belediyesi'ne yazın diyor. büyük şehir belediyesi cevap verme zahmetine katlanmıyor. oysa böyle bir durumu öğrendiklerinde hem kendi yetkileriyle gerekeni yapmak zorundalar, mesela ihale şartnamesine uygun davranmaya mecbur etmeliler izelman'ı, sadece bu değil yetkili mercilere de mevzuyu bildirmek, ihbar etmek durumundalar.

    büyükşehir belediyesi 7,5 liralık yere 15 lira vermeye zorlanan vatandaşı korumalı.