yuceleon5
profili

  • mü ile başlayan müthiş kelimeler

    müntegril:
    (bkz: iyi integral çözen kimse)

    mükşir:
    (bkz: ekşi sözlük yazarı) aynı zamanda müşrik kelimesinin de anagramı olur. çünkü bir mükşir biraz da müşriktir aslında.

    müntery:
    (bkz: entry üstadı)

  • gibi (dizi)

    birçok kişi yönetmen değişikliğinden kaynaklı sinematografik yavanlıktan bahsetmiş. bu gerçekten o kadar etkili ki diğer sezonlarla kıyas yapmamaya çalıştıkça daha da gözüme battığını fark ettim. özellikle çekimler ne şekilde yapılıyorsa karakterler ekranı daha çok kapsıyor ve bu yüzden karakterleri daha bir koca kafalı ve iri yarı görüyoruz ve bu gerçekten irrite edici. görsel
    görsel

    bir de farkı daha iyi anlayabilmek adına ömer sinir’in kamera kullanma tekniğini yaşanan diyaloglarla bütünlemesini, özellikle kameranın stabilitesini ortamı seyirciye bir tablo gibi aktarmasını, renk-palet olayının daha çarpıcı yansıtılmasını, ikinci sezondan rastgele açtığım bir sahneyle çok daha iyi fark ettim.mevzu bahis örnek

    maalesef arkadaşlar senaryo ve sinematografi itibarı ile daha az özenli bir sezonla karşı karşıyayız. ha yine keyif veriyor mu, kesinlikle veriyor ancak gibi dizisini kendine has kılan şeylerden biri de kesinlikle hikayeyle bütünleşen özenilmiş sinematografisiydi. bunu kimsenin inkar edemeyeceğini düşünüyorum. ne pahasına olursa olsun diziyi bu yavanlıktan kurtarmak adına ömer sinir’i yeniden sandalyesine oturtmalılar. aksi halde, “gerçek kesit” dozajındaki hareketler ve çekimlerle bir efsaneyi gazoza çevirecekler.

  • geceye güzel bir hayal bırak

    ”bir barı açıyorum, iki ayla’yla aramı düzeltiyorum, üç babamı da yanıma alıyorum. olay bitmiştir”

  • türk kızının göt kalkıklığının sebebi

    bunun için yazar arkadaşlar epey sosyolojik tespitlerde bulunmuşlar; ataerkil toplum düzeni, ahlak kavramlarının kadınlara dayandırılması, erkeklerin ilişkilerinde red yemeyi sorun etmemesi, erkeklerin nefes alabilen tüm canlılara şefkatli oluşu vs.. ancak ciddi anlamda sağlıklı düşünce yapısına, tutarlı ve iradeli karar verme dürtüsüne sahip erkekleri de ayırt etmeksizin ülkemizin en temel ilişki problemidir.

    sosyalleşmiş 21. yy hayvanlarıyız, ancak testosteron salgılanmasına yenik düşen ham hayvanlar sayesinde özellikle bugünlerde böyle sorunlarla karşı karşıyayız.

    ne kadar sosyal ve kültürlü olursa olsun, türkiye'de bir kadının sergilediği tavırlar, amazonlarda kendisine kur yapılmasını bekleyen cennet kuşlarından farklı olamıyor. doğamız bunu gerektiriyor olabilir, erkek kur yapan olabilir, dişi seçici taraf olabilir ancak türümüz homo sapiens için günümüzde bu tür gerekliliklerin ortadan kalktığı aşikardır.

    olaya bir örneklendirme kazandıracak olursam. bir sosyal medya hesabımda keşfette dolaşırken, türkiye güzellik ortalamasını aşan ve muazzam titizlikte les paul elektro çalan bir hatuna rast geldim, videosunu gerçekten beğenmiştim, ve altına beğendimi belirttiğim bir iki kelime yazdım, kız amerikalıydı muhtemelen. herhangi bir dönüş yapmasını beklemiyordum açıkçası, ancak teşekkür ederek yanıt verdi, bu sayede takibe alınca kendisi de geri takip yaptı. ve bana ait bir cover'a çok beğendiğini belirten bir yorum yaptı. sizce bu türkiye'de yaşanabilecek bir durum mu? ki bunu da yaşadım; müzikle ilgili olduğum için cover videoları ilgimi çeker, ortalama bile sayılmayacak güzellikte yerel bir hanımefendiydi bu seferki. (buradan biçimci, aşağılık bir herif olduğum çıkarımına ulaşmayın, sadece mukayese ediyorum) yoruma üsluplu bir biçimde videoyu beğendiğimi ve yine söylediği tarzda bir şarkı önerisi/ricasında bulundum, ama öyle kaldı.. kişisel tercihi olabilir ancak topu topu 250 takipçiyle beyonce'muş gibi kasılmak nedir ameke? öyle her yere saçma salak yorum yapan, klavyesinin yayı sikilmiş bir insan da değilim, gerçekten beğendiğim şeylere beğendiğimi belirtmek isterim, bunu erkeklere de yaparım, bazen bir fotoğrafçı olur, ancak erkekler bu konuda hassaslar ve bir teşekkürü çok görmüyorlar tıpkı ecnebi kızları gibi. bu temel soruna biraz da kızlarımızın yetersiz kalışları perspektifinden bakarsak, aslında tüm suçun erkeklerde olmadığını da görürüz. son olarak cmylmz

    edit: 250 sayısı sübliminal evet jdhdsj

  • sabah okuyup atv ve trt izlemek

    tam olarak şöyledir