quantum7
profili

  • mahalle maçlarındaki goldü direkti tartışması

    kalenin taştan olması sebebi ile yaşanan tartışma. adamın gol dedi sözü ile biter.

  • duyunca rahatlatan sesler

    elektrik süpürgesi ile temizlik yaparken süpürgeye çekilen kırıntıların yapmış olduğu ses.

  • gelmiş geçmiş en felsefi söz

    her yer her yerde.

    (bkz: annem)

  • işe giderken geçen zamanın iş saatinden sayılması

    bence kabul edilmesi gereken kural. sonuçta işe gitmek için sabah 7 gibi kalkıp belki 1-2 saat trafikte geçiriyor insanlar. yani iş için zaman harcanıyor. bu düzenleme gelmeli diye düşünüyorum.
    (bkz: minik eymen'e yardım ediyoruz kampanyası)

  • ilkokulda ezilmiş kutu kola şişesi ile maç yapmak

    çok zevkli zamanlar geçirmektir. bizim zamanımızda ilkokulda bir topa sahip olmak tahayyül edilemeyecek kadar kıymetli bir şeydi. kimsenin topu olmazdı. olsa bile okula getirmezdi. o zamanın arkadaşlıkları da şimdiki gibi değildi. galiba fakirdik ama çok mutluyduk lan. kutu kola alacak paramız yoksa bu sefer de pet şişe kapağı ile oynardık. yokluklar içinde gene bir şeyleri başarıyorsun. o pet şişe kapağı en kral toptan daha kral toptu gözümüzde.

  • aniden gelip birden kaybolan şey

    cesarettir.genelde zor konuşmalar öncesinde kendi kendini motive ederken veya arkadaş çevresinin verdiği gazla gelen cesaretin saniyeler içinde kaybolmasıdır.

  • türkiye'de toplu taşımada kitap okunmaması

    sosyal medyada ve sağda solda sürekli eleştirilen diğer ülkelerle kıyas yapılan durum. ya ah be güzel kardeşim benim, tamam diyelim ki ben toplu taşımada kitap okumak istiyorum ve o boş geçecek bir saati doldurmak niyetindeyim. peki bu mümkün mü? bunu düşünmeden beni neden eleştiriyorsun. toplu taşıma araçlarına binebilmek bile çoğu zaman mümkün değilken, bazen cama yapışık bir şekilde, bazen kapı zar zor kapanıp da son anda bir yere sıkışmışken, neredeyse egzoz borusu bile dolu iken ben nasıl kitap okuyacağım? bunları düşün ondan sonra bana deki kitap okumuyorsun. sonra da tartışalım. belki haklısındır.