popoya popo5
profili

  • filistin uydurma bir ülkedir

    batı şeria 1967 yılına kadar ürdün'e aitti. israil ele geçirdikten sonra o bölgeye filistin demeye başladılar. çünkü ürdün, batı şeria'daki tüm haklarından vazgeçti.

    dolayısıyla haklı söylemdir.

    edit elemanın biri tarihi olarak var demiş. '' filistin'' kavramı binlerce yıldır coğrafi olarak o bölge için kullanılan tabirdir. günümüzde bahsedilen filistin devleti palavrası ise 1967'de israil, batı şeria'yı ürdün'den, gazze'yi ise mısır'dan fethettiğinde kullanılmaya başlanmış bir kavramdır. batı şeria, ürdün'e aitken kimse filistin devleti demiyordu. geçeceksiniz bu palavraları.

    filistin devleti , 50 yıl önce uydurulmuş, arapların her seferinde kendilerinin saldırıp, kaybettikleri topraklarda kalan araplar için uydurdukları, topraksız hayali bir ülkedir.

  • fatih istanbul'u fethetmeseydi olacaklar

    şehir zaten 1204'te latin haçlıları tarafından fethedildiği için ve ondan sonra tekrar kurulan bizans sadece kağıt üstünde var olan bir şehir devlet olduğu için alınamaması gibi bir ihtimal yoktu zaten.

    fetih sırasında büyük bir savaşta olmamıştır sadece 3 kat sur vardır ve onların aşılması 53 gün sürmüştür.içeride savunacak asker yoktur. yaklaşık 100.000-200.000 kişilik osmanlı ordusuna karşı şehri savunan 5-6 bin bizans askeri vardır.

    edit fatih'in aldığı istanbul 1918'de elden çıkmış ve 3.5 yıl ingiliz hakimiyetinde kalmıştır. 2. kez fetheden ve geri alan kişi atatürk'tür.

    edit 2: 1204'te haçlılar fethettiğinde şehrin nüfusu 400.000'dir. 250 yıl sonra ise fatih 20-40 bin aralığında nüfusu olan bir şehri fethetmiştir.

  • bulgar göçmenleri

    bi grup arapçı yobaz köpek provokasyon olsun diye bu başlığı açmış.

    peşinen söyleyeyim bende hiçbir göçmenlik yok. ama ülkede şu durum çok nettir: türkiyeden balkan ve kafkas göçmenlerini çıkardığında geriye afganistan kalır..

  • 3 mart 2017 ultraslan'ın lisecilere savaş ilanı

    bazı avrupa kluplerinin üye sayıları yanlış verilmiş...

    arsenal'in nasıl 225 bin üyesi oluyo?

    arsenal'in üye sayısı 0'dır. dernek değil çünkü.arsenal'in %68 hissesi abd'li yatırımcı kroenke'ye ,geri kalan hisseleri ise rus alisher usmanov'a ait.

    ayrıca bayern'i daima elit bir azınlık yönetir. klübün %10 hissesi adidas'a aittir.yaklaşık %10 hisseside volkswagen'e aittir.

    fenerbahce ve beşiktaşın üyeliği serbestte noluyo? barcelona mı oldular?

    kuru kalabalığın üye olmasındansa elit bir azınlığın üyeliği daha iyidir.işte o zaman aziz yıldırım gibiler gelip klubü kendi üyeleriyle ele geçirip 20 yıl boyunca tüm rezilliklere
    rağmen yönetemezler.bak başkan batırdımı ibra etmiyolar,düşürüyolar bitiyor.

    not: gs'i zerre kadar sevmem göztepeliyim...

  • diyanet bütçesi vs. cern bütçesi

    cern 2016 toplam bütçe: 1 milyar 127 milyon isviçre frangı = 3 milyar 888 milyon tl

    diyanet işleri başkanlığı 2016 bütçe: 6 milyar 500 milyon tl.

    1 frank: 3.45 tl

    cern bütçe

    (bkz: edit 1): (#65188989) şu entry şaka değilse, cenaze ve yıkama işlerini belediye yapar, diyanet sadece cenaze namazına imam yollar.

    (bkz: edit 2): (#65189452) bu entry'i giren arkadaşa birisi futbol federasyonun özerk olduğunu ve devlet bütçesinden pay almadığını ve kendi yarattığı gelirleri harcadığını belirtsin.tübitak'la kıyaslama ihtiyacı hissetmedim çünkü ona zaten mümkünse 100 kat fazla bütçe ayrılmasını ve başına hayvanat bahçesi müdürü atanmamasını dilerdim. vatikan konusu zaten evlere şenlik.herhangi bir avrupa vatandaşı vatikan'a bütçesinden vergi ödemez vatikan'ın kendisi bağımsız bir devlet'tir...