cimdigriz3
profili

  • berna laçin hakkında soruşturma başlatılması

    medine’de birisi ankara’ya ve türkiye’deki suç oranlarına laf ettiğinde soruşturma açılıp açılmadığını merak ettiren başlık. gerçi oradakiler herhangi bir şeye laf edebiliyorlar mı onu da ayrıca merak ediyorum.

  • ateist olma nedenleri

    bir kadın için, özellikle islam'da ama genel olarak da tüm tek tanrılı konvansiyonel dinlerde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek, tüm vaadlerin, ödüllerin, ayrıcalıkların, hizmetlerin ve kıyakların erkekler için olması, erkeklerin dinde, toplumda, evde, işte, okulda efendi olarak kurgulanması. kadınlara herhangi bir vaad olmadığı gibi bir de üstüne üstlük kadının kendisinin bir vaad bir ödül haline getirilmesi (cennet-huriler). mirasta, boşanmada, evlenmede, hayatın her alanında kadına erkeğin sözünden çıkmamasının telkin edilmesi, erkeğin mutlak efendi olarak kadınla (ve çocukla) evlenmeye, boşanmaya kendi kendine karar verebilmesi, çok sayıda kadın veya çocukla evlenebilmesi (tek bir çocukla evlenmesi yeterince iğrenç değilmiş gibi). kadına tanımlı görevin 'erkeğine' hizmet etmek olması. erkeğin her türlü 'zaafından' kaynaklanan olası hareketlerinden (taciz, tecavüz, şiddet) sorumlu tutulması ve bu sorumluluk çerçevesinde bedeninin her tarafını, saçını, ağzını, burnunu kapatmak zorunda kalması, kendini eve kapatmak zorunda kalması (orda ne işi varmış?) daha da gider bu.

  • müze kartın geçmediği müzeler

    yerebatan sarnıcına girilememesinin nedeni sarnıcın kültür bakanlığı'na değil belediye'ye bağlı olması. çünkü yerebatan sarnıcı, şu an kullanılmasa da bir altyapı elemanı. müzekart kültür turizm bakanlığı'nın bir uygulaması, dolayısıyla sadece bakanlığa ait müzelere girilebiliyor. meclis'e, hazine'ye (topkapı sarayı da bu ikisinden birine bağlı sanırım) belediyelere ya da başka kurumlara ait müzelerde geçmiyor. keşke tüm kurumlar anlaşsa ve tek bir kartla hepsine girilebilse tabii ama kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği mi o da ne?