harbegidensarisaclicocuk10
profili

  • kasım 2022 borusan otomotiv ve bmw rezaleti

    üst edit 2:
    olayı hala anlamayanlara söylüyorum. bu turbo arızası neden volvo'da, mercedes'te, audi'de renault'da, volkswagen'de olmuyor da bmw'de oluyor? bmw bunun sonucuna neden katlanmıyor? sizin aracınızda da kronik bir problem olursa hiç ağlamayın o zaman. ne de olsa 2 yıllık garanti süresi geçmiş dersiniz ve istenilen bedeli seve seve ödersiniz.

    üst edit:
    arkadaşlar araç bmw 418i grancoupe. rezaleti beğenmeyen arkadaşlarımız aracın 5 yaşında olduğundan bahsederek "ne var yani" moduna girmişler. kaçırılan bazı noktalar var:
    internette biraz araştırırsanız böyle bir aracın almanya'da satılmadığını göreceksiniz (kendi vatandaşına satmıyorlar). ayrıca 3 serisi ve 4 serisi araçlarda sık sık turbo arızası olduğunu görüyoruz: yani bu sorun türkiye'de kronik.

    aracım 32000 km'de iken arıza verdi. kronik olmayan bir arıza olsa belki bu kadar şikayetçi olmazdım ancak kronik bir arızanın parasını sırf aracı az kullandığım için ve garanti süresi geçmiş olduğu için neden ben veriyorum? almanya'da satılmayan bir araçta meydana gelen kronik arızalara neden sesimizi çıkaramıyormuşuz?
    ayrıca borusan iyi niyet indirimi konusunda sürekli olarak beni oyalıyor. ortada farklı bir durum var ama çözemiyorum.

    ---------- entry başlangıcı ---------

    merhaba. başlığı açmaktaki amacım kendini premium bir marka olarak nitelendiren bmw’nin ürettiği ürünün arkasında durmayan, müşterisini ortada bırakan bir marka olduğunu; borusan otomotiv’in hiçbir şekilde iletişim kurmayarak müşteriyi düşürdüğü durumu gözler önüne sermektir ki bmw alacak olan varsa 2 defa düşünsün.

    aralık 2017’de aldığım, sadece 32000 kilometrede olan bmw 4 serisi grancoupe aracım 2 ay önce tahrik hatası verdi. yetkili servis özgörkey egzoz klapesinde sorun olduğunu, turbonun değişmesi gerektiğini söyleyerek 65.000 tl gibi astronomik bir ücret talep etti.

    sadece 32000 kilometrede olan bir araç için bu bedeli ödemek istemediğimi, hatanın bmw’den kaynaklandığını söylediğimdeyse iyi niyet indirimine başvurabileceğimizi ilettiler. başvuru sürecindeki işçilik için 3.000 tl talep edildi ancak 1.500 tl’ye anlaşmaya vardık. birkaç gün sonra sadece yedek parça fiyatı üzerinden yüzde 30’luk indirim yapılarak 44.000 tl istenildi.

    yaptığım araştırmada bmw’nin turbo arızasının kronik olduğunu, birçok müşterinin benzer sorunları yaşadığını, yüzde 30’luk indirimin çok düşük olduğunu belirterek daha fazla indirim talep ettiğimdeyse özgörkey’in elinden bir şey gelmeyeceği, indirimin merkez tarafından tanımlandığı söylenildi.

    bunun üzerine 29.09.2022 tarihinden başlayarak borusan otomotiv ile görüşmeye başladım. yapılan her görüşmede yazışma sürecinin devam ettiği, işlemlerin hızlandırılarak tarafıma bilgi verileceği call center çalışanları tarafından söylendi ancak hiçbir dönüş yapılmadı. 3-4 hafta geçtikten sonra borusan’ın gerçekten bir şeyler yaptığı konusunda şüphe duymaya başladım ve detaylı bilgi almak için yetkili bir kişiyle görüşmeyi talep ettim. haftalardır yetkili bir kişiyle görüşmek istememe rağmen 1 kez bile geri dönüş almadım, aksine özgörkey tarafından aranılarak “araç 2 aydır burada duruyor, artık kararınızı verin” denilmeye başlandı. bu arada yüzde 30’luk indirimin sadece 1 ay geçerli olduğunu ve hakkımı kaybettiğimi söylediler (1 ay dolmadan arayıp bilgi vermeyi düşünememişler belli ki)

    sonuç olarak: sadece 32000 km’de olan bir aracın bmw’nin kronik arızasından dolayı onarılması için 65000 tl isteniliyor. sadece yedek parça fiyatı üzerinden yüzde 30 indirim yapılıyor. bu indirimin artırılması talep ettikten sonra da 50 gündür ölü taklidi yapılıyor. bu arada yüzde 30’luk indirim de iptal ediliyor.

    sorarım size, aynı sorun almanya'da yaşanır mıydı? yaşansa bile müşteri bu şekilde ortada bırakılır mıydı? nasıl olsa malı türk’e iteledik, müşteri desteğine ne gerek var, telefonlarına bile bakma, çalışsın ödesin mantalitesi var sanırım.

    evet, günümüz şartlarında bmw almak oldukça zor ama siz siz olun bmw alırken iki kez düşünün...

  • pegasus'un neden yiyecek içecek vermiyoruz reklamı

    lan madem pegasus kötü, o zaman gidip türk havayolları ile uçun. 3 katı fazla para verin, hem bedavaya(!) yemek yemiş, su içmiş olursunuz.

    yahu wizz air, ryan air filan var duydunuz mu? allah mihafaza, kazara online check-in yapmadan ve biletin ciktisini almadan havalimanina giderseniz bu firmalar size 50'şer euro cezayi kitler, siz hala kalkmis yemek vermiyor diye pegasus'u elestiriyorsunuz.

    yahu uçak rötar yapti diye bu firmayi elesririn, bavulumu kirdi diye elestirin ama bedava yemek vermiyor diye artik elestirmwyin kardesim.

    dusunsene sinemaya gidiyorsun, giriste patlamis misir veriyorlar ama bilet 100 tl. baska sinemaya gidiyorsun, patlamis misir vermiyorlar ama bilet 30 tl... sonra 30 tl'lik sinemaya gidip "neden patlamis misir vermiyorlar" diye elestiriyorsun.
    lan o zaman git 100 tl'lik sinemaya. niye tatava yapiyorsun!!!

  • psikiyatristi kandırmak

    bunu yapan normal bi insan olamayacagi icin hastaneye yatirilmasi gayet yerinde olacaktir.

  • 30 haziran 2017 sunexpress uçağının 50dk gecikmesi

    bundan bize ne olması.

  • kürtlerin bağımsızlık mücadelesine saygı duymamak

    global hale gelen dunyada hala 1789'un milliyetci kafasiyla devlet kurmak isteyen (daha dogrusu kendi menfaatleri icin teror estiren) bir takım insana neden saygi duyacakmisim?
    biz kendimize türk diyoruz ama aslinda tam anlamiyla turk degiliz. babaannem makedonyadan dedem yunanistan'dan gelmis. gelirken türkçe bilmiyormuş.
    yeni kurulan türkiye cumhuriyetine gelip uyum saglamisiz. ulkedeki lazlar uyum icerisinde yasiyor. diger karadenizliler de oyle. ic anadolu insani da ayni sekilde.

    siginabilecegimiz tek bi devlet var, onu da huzur kacirmak isteyen teroristlere yedirmeyiz.
    bu devirde hala milliyetci kafayla ulke kurmaya calismak inanilir gibi degil.
    barzani gibi, talabani gibi ve pkk gibi kendi konforu icin kurtler'in ozgurlugunu istiyormus gibi yapan ve kendine uydu devlet arayan emperyalist devletlerle ortaklik yapanlarin isi bu.

  • kılıçdaroğlu havaalanında darbecilerle temas kurdu

    o gece iktidariyla, ana muhalefetiyle, kucuk muhalefetiyle tüm partiler ve butun halk senin yaninda yer aldi. darbeye karsi omuz omuzaydik. yenikapi mitingine beraber ciktiniz.
    isine geldikce adami yanina cagirdin, simdi kalkip boyle laflar ediyorsun.

    bi cumhurbaskani boyle yapmamali abi. bu nedir ya?

  • trendyol'da 59.99 liraya satılan gelinlik

    dunyanin en guzel gelinligi olsa bile ucuz oldugu icin hanim kizlarimiz giymez.

  • müdür yardımcısının öğrenciye otobana çık demesi

  • türk ve kürtlerin ayrılma zamanının gelmiş olması

    daha once turk askerleri terorist saldirilarda sehit olurken sevinen pkk'li kopeklerin kendi yandaslari da terorist saldirilardan etkilenince aglamaya baslamasi sonucu soyledikleri soz.
    geciniz.

  • angelina jolie'nin 2015te kürdistan'da verdiği poz

    (bkz: kürdistan neresi)
    not: kafan guzelmis kardes (!)