tduirlaan2
profili

  • ayşen gruda'nın cevaplarının biraz şey olması

    sert veya asabi değil, kusura bakmayın ama sığdır. bir insanın üslubu sert olabilir ama yine de doluluğunu hissedersiniz (mesela ferhan şensoy).
    ülkenin durumu diyorlar, gazete okumuyor musun diyor. chp diyorlar, onlar bilir diyor. anladık siyasete girmiyoruz, o zaman şu sahneyi nasıl çektiniz diyorlar, işin yok mu diyor. yeşilçam’ı soruyorlar geçti gitti diyor.

    özellikle eski dönem ünlülerinin çoğunun sığ oldunu düşünüyorum. eskiden sinemada veya televizyonda görünen herkese neredeyse tapılırmış. rekabet yok, medya tekel. sinemacılar ulaşılmaz birer yıldız. o dönemin ekmeğini yiye yiye bugünlere gelen ünlülerin, yeni çağın interaktif ortamlarında bazen böyle gerçek yüzleri görülebiliyor. sizin o düşlerinizdeki filmlerin efsane oyuncusu, gelip iş işte, gelir oynarsın biter der. sen de öylece kalırsın.

  • 2 bin lira maaş ile krallar gibi yaşayan adam

    şurada verilen krallar gibi yaşama örneklerine bakınca bu nerenin krallığı demekten kendimi alamıyorum.

    2000 lira maaşı normalleştirip kralım ben diye kendinizi inandırırsanız, patronlar, işverenler sizi daha çok kullanırlar.

    mesela çok kralım bakın diye döküm çıkaranların hiç birinde bence iyi yaşamanın önemli kalemlerinden birisi olan seyahat yok. seyahatin en ucuz hali bile şu denklemleri altüst eder.
    dışarı çıktığında çayın kahvenin hesabını yapıyorsan, biradan başka alkole elin gitmiyorsa, ihtiyacın olan kıyafeti almak için sezon sonuna kadar indirim olsun diye bekliyorsan, sinemaya gitmek için indirim gününü bekliyorsan kral değilsin arkadaşım.