yine aksam oldu5
profili

  • 1 nisan 2019 ibb'nin pankart operasyonu

    ankara örneğinden ders almaları gerekiyor.

    eğer geçen seçimlerde ankara'yı bırakmamakta diretip hile hurdayla aldıkları gibi istanbul'da da aynı şeyi yapmaya çalışırlarsa, tarihin tekerrür edip gelecek seçimlerde istanbul'da akp'nin büyük bir oy farkıyla kaybettiğini görebiliriz.

  • seçimi kazanınca oylar çalınıyor demeyen muhalif

    gerizekalı, ülkeyi muhalefet yönetmiyor çünkü.

    (bkz: ak troll'lerin zeka kapasitesi)

  • 31 mart 2019 recep tayyip erdoğan balkon konuşması

    "ankara bizimdir bizim kalacak" diye slogan atıyorlar. siz gerçekten gerizekalısınız ve sizin gibi insanlara karşı oy kullandığım için kendim adına seviniyor, siz ve memleketim adına üzülüyorum.

  • türk halkının osmanlı'ya özlem duyma sebepleri

    beyin yoksunluğu. bi' dur, hemen yargılama. sana bir şey anlatayım.

    osmanlı zamanında gerek devletin kontrol mekanizması gerekse halk üzerindeki genel kanı, batının her zaman daha öncelikli olduğu yönündeydi. anadolu halkı daima ikinci plana atıldı, hor görüldü, aşağılandı. rumeli beylerbeyliği'nin anadolu'dan üstün tutulması, doğu yerine sürekli batı yönlü bir fetih politikası izlenmesi, teşkilatlandırma ve yapılandırmada her zaman batıya öncelik verilmesi gibi örnekler buna kanıttır.

    örnekleri arttırmak gerekirse, bugün doğu avrupa'nın pek çok yerinde osmanlı'dan kalma mimari eserler görebilirsiniz ancak anadolu'daki tarihi mimariler çoğunlukla selçuklu zamanından kalmadır. osmanlı yönetimi genellikle fethettiği batı toprakları üzerinde çalışmış, batı halkını kendine bağlamaya özen göstermiş, bunu yaparken anadolu halkına "nasılsa cepte" gözüyle bakmıştır.

    celali isyanlarının bir sebebi de budur. anadolu halkının, osmanlı yönetimine "akıllı ol" mesajı vermek istemesidir.

    atatürk'ün başarısının önemli bir sırrı da budur. osmanlı yönetiminin aksine atatürk sürekli anadolu halkına kendini sevdirmeye çalışmış, anadolu'nun ve türk yurdunun öncelikli olduğunu söylemiş ve buna paralel davranmıştır.

    bütün bu açıklamaların üzerine ilk cümledeki düşüncemi daha iyi anlamış olmalısınız.

    tekrar edeyim: günümüz anadolu halkının osmanlı özlemi, yalnızca ve yalnızca beyin yoksunluğudur. tarihlerini bilmediklerindendir. osmanlı'ya özlem duyarak atalarıyla çelişen bu topluluğun osmanlı bilgisinin ilkokuldaki "3 kıtaya hükmeden güçlü imparatorluk" ifadesiyle sınırlı kalması, devletin diğer zamanlarını (özellikle duraklama ve dağılma) bilmemesiyse trajikomiktir.

    tarihi okumak gerek.

  • 8 ekim 2016 dropbox'ın engellenmesi

    "yok ya troll falandır" dedim, baktım. gerçekten engellenmiş. ben bu ülkenin internetini yönetenlere bi' şey diyemiyorum artık. yılların fotoğrafını, anısını dropbox'ta saklayan var. sırf kendi zevkinize site engelliyorsunuz ayıp be.