orezrifiss2
profili

  • birol ünel

    geçen sene fatih akın’ın sinema benim memleketim isimli kitabını okurken bol bol ne enteresan ve özgür ruhlu olduğunu bana düşündüren adam olmuştu. sette sürekli sarhoşmuş ve birkaç kere fatih akın’la yumruk yumruğa kavga etmişler, hatta kendisi akın’a sandalye fırlatmış. filmi izleyince oynadığı karakteri öyle iyi oynadığını görmüştüm ki adam aslında metod oyunculuğunun dibini sergiliyormuş diyerek saygı duymuştum.

    bir hatırladığım da almanya’da yakın geçmişte sokakta yatıyor olduğuydu. gazetecilerin sorusuna “bir problem yok, gayet iyiyim. bir yerden para bekliyorum.” cevabı verecek kadar absürt bir adamdı.

    ben gözümde çıkan arpacıktan panik atak üreten insanım, böyle dünyayı kıçına sallamadan yaşayıp gidenlere ince ve sessiz saygı duymuşumdur hep.

    kendisine de aynı saygıyı duyuyorum.

  • tarık akan

    turkiye'nin en yakisikli aktoruydu belki de yillarca. kendi deyimiyle 'derdi ve kavgasi olan' filmlerde yer almak istedi. bu yuzden ertem egilmez'e rest cekip arzu filmden ayrildi. bir daha is bulamamayi goze alarak. 80 darbesi sonrasi hapishanede iskence gordu.

    haksizliga karsi kavgasi hic bitmedi onun. iki gram tipiyle paraya para demeyen aktor bozmasi tiplerin oldugu alemde, o hic kendini bozmadi, adam gibi yasadi. susanlardan, isime zarar gelmesin diyenlerden olmadi hic. haberi alinca abimi kaybetmis gibi oldum sanki. seninle ayni topraklarda nefes almak onurdu tarik akan.