jean guen de lubran1
profili

  • tinder

    kadınların hakkında çok fazla yalan söylediği bir uygulama.

    yalandan kastım şu. bir kadının neden bu uygulamayı kullandığını asla anlayamıyorsun. erkekler cinsellik aramakla suçlanıyorlar ama bunu saklamıyorlar. zaten kadınlar bunu görüp sonra da şikayet ediyorlar, neden herkes bu kadar abaza diyorlar.

    peki kadınlar ne arıyorlar bu uygulamada?

    sorduğun zaman, illa sevgili olmak, tek gecelik ilişki yaşamak zorunda mıyım, ben belki arkadaşlık edecek birini arıyorum diyorlar.

    madem öyle birini arıyorsun, şikayet ettiğin bu sözlükte arkadaşlık edeceğin birini bulmanın daha kolay olduğunu bilmiyor musun? edebiyatla mı ilgileniyorsun, bilimle mi, müzikle mi, dansla mı, gece hayatıyla mı, politikayla mı, dizilerle mi? ne ile ilgileniyorsan gir ilgili birilerinin/birşeylerin başlığının altına istemediğin kadar dolu adam bulursun zaten. hem çok iyi anlaşırsın, hem çok güzel sohbet edersin, istersen buluşup vakit geçirirsin.

    ama bunu yapmıyorsun. çünkü fotoğrafı yok değil mi? yaşı da yazmıyor zaten. vaktini harcayacağın malın ne olduğunu göremiyorsun. sonra beğenmediğin bi tip çıkarsa harcadığın vakte yazık olacak.

    işte bunun için giriyorsun tindera. önce malı bir beğeneyim, yanıma yakışan cinsten olsun diyorsun. elimde birsürü alternatif olsun, içlerinden seçeyim diyorsun. ben birilerine vakit harcamayayım, herkes bana vakit harcasın, köpeğim olsun, aralarından belki bir tanesini seçer yanımda taşırım diyorsun. ben seçilen değil seçen kişi olurum diyorsun.

    ben kitap okumam ama, rus edebiyatını mutlaka bilsin. çok gece hayatına girmem ama beni alsın götürsün, ortamları bilsin. politika mı, o da ne? ama siyaset konuşmayı bilsin.

    yani demem o ki, ben yanıma yakışacak birini arıyorum. arkadaşlarımın yanında havamı basabileyim, kıskansınlar. elimde daha iyi bir alternatif olmazsa yüzüğü de takar, hayattaki en büyük idealime ulaşırım. böyle bir adam benim olsun, diğerleri havasını alsın.

    birbirimizi kandırmayalım. işte sen kadın olarak bunu istiyorsun.

    bencillik ediyorsun ama bunun farkında değilsin. yurtdışındaki hayatları kıskanıyorsun, yediğin aile ve toplum baskısından gönlünce yaşayamıyorsun. ve bunun suçlusu olarak da erkekleri görüyorsun. halbuki erkeklerin de senin yaşadığın zorluklarla yaşadığını göremiyorsun.

    erkekler belki kültürlü değil, belki çok abaza, ne zaman ne söylemesi gerektiğini dahi bilmiyor. ama hiç değilse tinderda ne arıyorsa onu söylüyor.

    istersen koca ara, ister arkadaş, ister tek gecelik ilişki. istersen de ego tatmini. ama yeter ki yalan söyleme, istediğini söyle. karşındaki insan da sen ne istiyorsun onu bilsin.