tatli eksi4
profili

  • evlilik vs birlikte yaşamak

    evliyseniz hukuken sevdiğiniz insanın 1. dereceden yakını kabul edilirsiniz. hastane veya hapishane gibi olumusuz şartlarda ziyaretçisi ve söz sahibi olmaya hakkınız olur.

    birlikte yaşıyorsanız hukuken hiç sayılırsınız. (tabii ki türkiye'de)

    sevgi ve uyum varsa evlenin. belediyenin konuyla ilgisi yok. demagoji yapanlara kulak asmayın.

  • bir filmi ikinci kez izleyebilen insan

    aynı kitabı ikinci kez okuyan insandır. aynı kitap! film tekrar izlenir, kitap tekrar okunur çünkü içerik bu insan için sonuçtan bile önemlidir. bir kitabı okuduğu, bir filmi izlediği zaman dilimindeki aynı insanın, başka bir zaman diliminde algılayacağı detaylar farklı olur.

  • çocuğa tanrıyı anlatmak

    henüz dört yaşımda olduğumdan anlayana kadar sormaya devam ettiğim, çok sorular sorduğum günlerden birinde anneme sormuştum. uzun uzun anlatmıştı ama bana yeterli gelmemişti anlattıkları. elimle tutup, gözümle görmem gerekiyordu allah'ı.

    – ama anne, allah tüm bunları yaratıyorsa neden görünmüyor?

    – "görmediklerin, varolmadıkları anlamına gelmez. allah, en büyük enerjidir. senin anlayacağın şekilde anlatayım; elektrik olmasaydı, bu abajur ışık vermezdi. sen ışığı görüyorsun, ama ışığı ortaya çıkaran elektriği görmüyorsun. allah'ı da, yarattıklarında görürsün.

    canım annem nur içinde, huzur içinde uyu.

  • yeğenin down sendromlu olduğunu öğrenmek

    ben dünyaya down sendromlu abimden sonra geldim. gözümü açtığımda beni ölene kadar seven bir abim vardı. bu feryat figan, hele hele "milyarlarca insan içinde bula bula bizi mi buldu?" rezil edebiyatını da babam yapmış abimin downsendromlu olduğunu öğrendiğinde. vah vaah! o milyarlarca insandan biri değilsiniz herhalde? bokunuzda boncuk mu var? yoksa allah'ı kendisine inananlara torpil geçecek bir güç olarak mı görüyorsunuz? belli ki öyle. belki de öyle olduğu için piyango size vurdu. sizin hedefiniz destek olmak, duygusal köstek olmak değil. bebek aldırılabilir de, doğurmaya karar verilebilir de. bu hamile kişinin kararıdır. eşinin de değil. haa unutmadan, sizin gibi son derece sağlıklı (!) doğup, menenjit geçirebilirdi de doğacak çocuk... ızdırabınızı... neyse!