delidr3
profili

  • yozgat'ta kürt işçilerin şehirden çıkartılması

    internette herhangi bir mecrada bir konuda yapılan yorumları okuduğumda kanım donuyor. ne biçim insanlarla bir arada yaşıyoruz?

    yanlışa yanlış demek zorundayız. bunu unuttuğumuz için bugün ülkece bu noktadayız.

  • doktorların biz nöbet tutuyoruz ağlaklığı

    cehalet gerçekten çok iç acıtıcı bir durum.

    biri çıkmış demiş ki hiçbir devlet dairesinde aylık mesai saati toplamı günlük ortalama 9 saati geçemez. açın biraz mevzuat okuyun. doktorlara ayda 12 tam gün boyunca (toplam 288 saat) nöbet tutturulabiliyor. zira tutturuluyor da.

    bizzat kendim mardin devlet hastanesinde doktor eksikliği yüzünden aylarca ayda 288 saat nöbet tuttum. her nöbetimde ortalama 500 hasta yani ayda 6000 hasta baktım (kesinlikle abartı yoktur. daha sonradan bilgisayar sistemine baktığımda nöbetlerimdeki en düşük hasta sayım 392 en yüksek hasta sayım 614'tür). evet ek mesaisini de, nöbet ücretini de, döner sermayesini de aldım. ayda 288 saat çalışıp, 6000 hasta ve yakınlarıyla ilgilenmeye çalışıp, neredeyse hiçbir nöbette doğru dürüst yemek yiyememişken dibine kadar hak ettiğim parayı aldığım için özür dileyecek halim yok.

    eskiden insanlara bu maaş işini anlatırken kibarlığımı koruyordum. hak vermeye çalışıyordum. ama zaman içinde gördüm ki insanlar kendi aldıkları maaşın düşüklüğünü, dolayısıyla sistemi eleştirecekleri yerde, suçu gece gündüz kendilerine hizmet veren doktorlarda ve diğer sağlıkçılarda arama gafletine düşüyor. o yüzden kibarlığın alemi yok. eşek gibi çalışıyorum. paramı da alıyorum. oh canıma değsin. sizin de kafanız biraz bassaydı, siz de doktorluk, avukatlık, yazılım mühendisliği, uçak mühendisliği vb. gibi iyi para getiren bir meslek sahibi olsaydınız amk.

    sene uzatmadan bitirmeyi bile beceremediğiniz 'hiçbir şey' bölümlerinden mezun olup sonucunda yaşadığınız sefil hayatın sorumlusu doktorlar değil. hadi şimdi siktirin gidin.

  • behzat ç. nutella chp kedi laiklik

    (bkz: laikler siksin seni)