mavikarpuz2
profili

  • kemal sunal'ın abartılmış bir aktör olması

    hiçbir şeyi beğenmeme kibrimiz öyle bir noktaya ulaşmış durumda ki, gerçeklikle bağımız kalmayacak neredeyse. bu kadar özgüven ancak cehaletle sağlanabilir.

    entelektüelinden trolüne kadar, toplumun hiçbir kesiminde “beğenmeme” ve “sevmeme” arasındaki farkı idrak etmiş kimse yok gibi. bir şeyi sevmezsin, bu gayet anlaşılır bir şeydir ve bundan ötürü kimse sana söz söyleme hakkına sahip değildir. ancak, bir şeyi beğenmiyorsan bunu akla yatkın bir şekilde gerekçelendirmek zorundasın.

    gerekçelendirmeni yaparken ele aldığın konuyu az biraz bilmelisin. mesela, tipleme ile karakter oyuncusu kavramlarını dahi bilmeden oyunculuk üzerine ahkam kesmek cahil cesaretinden başka bişey değildir. hele çift yönlü oyunculuk vb. tanımları işkembeden uydurmak ise sıvama bölümüne intikal ettirir. çift yön ne lan! yol ya da cinsel yönelim mi anlatıyorsun bebe!

    kemal sunal’ın oyunculuğuna söz edecek olursak -ki bence ayıp bişeydir bu- kendisinin filmleri 30 yılı aşkın bir süredir izleniyorsa, sırf bundan ötürü bile en azından susup saygı gösterebilmeliyiz.

  • öğrencisinin intihar etmesine sebep olan müdür

    olcay k. 14 yaşında, 8. sınıf öğrencisi. emekli bir askerin oğlunun tacizine boyun eğmeyerek karşı koyduğu için hayatından olmak üzere.

    babası ayladır yoğun bakımda. kıpkızıl yoksullar. kimsesizler. bütün bir aile, olcay'dan birkaç yaş büyük ablasının eline bakıyor.

    olcay, milas'ta bulunan dr. mete ersoy ortaokulu'nda okuyor.

    kimsesiz bir çocuk, kendisini taciz eden bir subay çocuğuna karşı koyamaz, bunu emekli subay da, okul müdürü kerem çatak da iyi bildiğinden, kızcağızı huzurlarına çağırıp psikolojik şiddet uygulamışlar.

    evde kızının perişan halini gören annesi, kolundan tutup müdüre gitmiş. müdür tacizci çocuğu tırmaladığı için olcay'ın disiplin cezası alacağını buyurmuş. disiplin kurulunu toplamadan hükmünü vermiş bile kerem çatak.

    "size göstereceğim" diyerek, kendisini müdürün 3. katındaki odasından aşağı bırakmış, 14 yaşındaki kız, çocuk, kadın olcay.

    vücudunda yığınla kırık, çatlak; beyinde travma. yaşama ihtimali çok düşük. yaşasa bile...

    olay günü polis annenin şikayetçi olması için aceleci davranmamalarını salık vermiş, önce kızınızla ilgilenin deyivermişler. yerel basın, tacize dair tek söz bile yazmaya tenezzül etmemiş.

    çaresizliğine isyanı kendi canından çıkarmaya çalışarak "size göstereceğim" dedi olcay, lütfen göstermeye çalıştığı şeyi görün.

    o hala çaresiz!

    http://www.birgun.net/…-3-kattan-atladi-109600.html

    http://www.evrensel.net/…zetesi - www.evrensel.net

    bu da yerel basın:
    http://www.gunaydinmilas.com/…a-ortaokulda-sok-olay