oumfar2
profili

  • zeki demirkubuz

    son söyleşisinde "2006'dan bu yana nuri bilge ceylan’ın hiçbir filmini seyretmedim. o yüzden bir şey söyleyemem. merak da etmiyorum. ayrıca bu konunun neden hep bana sorulduğunu da anlamıyorum. " demiş yönetmen.

    daralıyorum sözlük.

    ulan ben senin tekrar kokan filmlerini, sırf ülkede iyi olma potansiyelini koruyan bir şeyler de yaşamaya devam etsin diye izleyecek sinema salonu arayayım, arkadaşlarımı izlemeye ikna etmeye çalışayım, sen ahmet misbah demircan masum bakışlarınla bu soru neden bana soruluyor acaba diye sahtekarı oyna.

    sinemanın hikayesi belgesel serisinin (bkz: the story of film an odyssey) son bölümünde, dünya sinemasında yeni ve güçlü gelen dönem diye sizden, modern türk sinemasından bahsedilsin,

    ülkede bırak sinemayı, her şey bombok giderken, şafak sezer tipi adamların filmlerinden kendi filmlerinize salon bulamayın,

    sen, atarlı kıskanç ergen triplerin yüzünden bu diyalog, birlikte kafa yorma, birbirinden beslenme şansını da böyle parçala zeki.

    zaten bir avuç yönetmensiniz.

    sen, ülkenin global arenada takdir kazanmış, elle tutulur başarı elde etmiş ve sürekli karşılaştırıldığın, benzer tarz ürünler ortaya koyduğun ya da koyduğunuz düşünülen adamının filmlerini izleme zeki.

    filmlerinde daya tiradı, daya üstü kapalı ithamları, ortamlarda dostoyevski'nin de dediği gibi diye diye başla anlatmaya zeki.

    git beşiktaş maçı izle, gökhan töre'den konuş zeki.

    güney amerika futbolundan dem vur, adidas eşofman giy, gevrek gevrek ona buna laf sok zeki.

    kapıcı kadın ekmeği yemeye, kapıları aralamaya devam et, yalnızlık, gerçek, tekrar yalnızlık de dur zeki.

    senin ben ta amına koyayım zeki.

    yine de izleyeceğim ulan filmini. sana inat hepinizin filmlerine insan toplamaya devam edeceğim.

  • 1 nisan 2016 etiler saray muhallebicisi rezaleti

    ucuz kurtulunan rezalet.

    müessesenin sahiplernin kim olduğunu düşününce, arkadaşa cüzdanını, telefonunu ve diğer değerli eşyalarını da kontrol etmesini öneriyorum.