syhngr8
profili

  • ocak 2020 doğalgaz faturaları

    830 lira geldi ev 130 metrekare... evde bebek var o yüzden biraz fazla yaktık... emeği geçen herkese, bunlara oy veren dahil sevgilerimi iletiyorum!

  • kanal istanbul

    ben size söyleyeyim bunlar bunu yapar. sonra marmara boka döner, istanbul iyice yaşanmaz hale gelir. döner derler ki biz istanbul'a ihanet ettik marmarayı da katlettik allah bizi affetsin.hiç bir şey olmaz bu millet de bunlara oy vermeye devam eder! sonra giderler ikinci çanakkale boğazı yapmaya kalkarlar!

  • akp'nin ülkeyi getirdiği nokta

    2000-2001 yıllarında üniversite öğrencisiydim ve akşamları bir bankanın çağrı merkezinde çalışıyordum. tüm gece ekibi benim gibi öğrenciydi. hepimiz pırıl pırıl, yirmili yaşların başında gelecek vadeden gencecik insanlardık. ve azıcık para kazandığımız halde çok mutluyduk. gezip eğlenebiliyor, tatillere gidebiliyor, sen şucusun bucusun demiyorduk. kız,erkek herkes bir birine saygılı,insanlara saygılıydık. o büyük kriz ortamında bile(üstelik bankada çalıştığımız için tam göbeğindeydik olan bitenin) geleceğe dair umutlarımız vardı. evet geleceğe umutla bakıyorduk.kimimiz mühendislik,kimimiz mimarlık,kimimiz iletişim okuyorduk ve istanbul'da iyi üniversitelerdeydik.
    işte bunlar geldi yavaş yavaş önce geleceğe dair umutları,sonra insanlar arasındaki saygıyı, sonra da geleceğimizi bitirdiler. bundan daha büyük kayıp olur mu? daha yaşına gelmemiş kızım var gelecekte bu ülkede üstelik de kadın olarak ne yapacak nasıl yaşayacak. hiç umudum yok sözlük! 17 yılda büyüdüm olgun bir adam oldum ve bunlar kötü yönetimleri ile bizim kuşağın gençliğini yedikleri yetmezmiş gibi çocuklarımızın da geleceğini çalıyorlar! bence çaldılar çalmadılar,yediler yemediler hepsi bir yana geleceğimizi elimizden aldılar daha ötesi var mı?

  • 15 ekim 2018 orc anket sonuçları

    kararsızları dağıttığınızda akp 52 yapıyor... kararsızların hepsini akp'ye verdim evet...

  • kadıköy'de minibüsçü terörü

    http://www.hurriyet.com.tr/…-bu-yapilir-mi-40753970

    kadıköy’de yolcu almak için aniden duran minibüse çarpmamak için ani fren yapan motosikletli çift seren okur ve samet yüksel, dört minibüs şoförü tarafından feci şekilde dövüldü. şoförlerden şikâyetçi olan seren okur, “dört erkek beni yerde tekmeledi. acıdan bayılmışım. motosikletimi yere devirdiler. bir kadına bu yapılır mı?” dedi.

    başımdan daha yeni geçen bir olayı aktarayım:
    yaklaşık bir ay önce işyerimden çıktım ve hemen yakındaki kavşağa geldim. ama kavşak kilit adım atmıyor. arkamda da hatlı bir minibüs. kavşağa girersem daha fazla tıkanacaktı ve kavşak açılsın diye 3-4 arabanın geçmesine izin verdim. bir anda minibüs şoförü kornaya basmaya başladı hiç durmadan. neyse kavşağa girdim bu da yanıma geldi ve pencereyi açtı (hla trafik yürümüyor)25-26 yaşında genç, bende açtım camı, hayırdır birader dedim trafik felç nereye gideyim? başladı ana avrat küfür etmeye. arabadan indim dedim ne küfür ediyorsun bu da indi küfür etmeye devam ederek arabamın sağ tarafına yumruk attı. bir baktım kaporta yamulmuş. lan dedim sen benim malıma nasıl verirsin bende bastım küfürü. baktım üstüme geliyor geri adım yok ağzının ortasına geçirdim yumruğu. sonra beklemediğim birşey oldu bu minibüse koştu. sopa çıkardı üstüme saldırdı tekrar. ben birşey alacağını tahmin ettiğim için peşinden gitmiştim kafama vurmaya çalışırken sopayla elini tuttum yere yuvarlandık. bir şekilde sopayı aldım elinden araya girdiler. beni tutarlarken bu atladı minibüse kaçtı... ama eminim yakında başka minibüsçü olsaydı olayı bilmeden onlar da saldırırlardı bana...
    minibüsçü terörü heryerde. kafasına göre durur, yolcu alır, yolcu indirir kavga eder. nasıl bunun önüne geçilebilir hiç bir fikrim yok...

  • hollanda'nın türkiye bizi bitirecek itirafı

    kaynak: takvim...

    dağılabilirsiniz...
    ulan ne havaalanıymış be sanki burada inip hollanda'ya otobüsle gidecek millet. akıl biraz akıl herkes sizin gibi beynini kullanmayan insanlar değil...

    edit: iş bu entry üzerine hollanda içişleri bakanı ronald plasterk az önce beni telefonla aradı ve eğer 3. havaalanı yapılırsa hollanda ekonomisi batacak gerçekten ne yapıp edip ekşiciler olarak sizden ricam engel olun dedi. hemen peşi sıra hollanda eski başbakanı jan peter balkenende aradı ve ''kanal istanbul yapılırsa hollanda biter dedi.ayrıca eğer türkiye iğneadaya nükleer santral yaparsa almanya'yı da bitirir dedi. bunu engellemek için mutlaka 'hayır' çıkmalı biz hollanda ve tüm avrupa olarak sizden çok korkuyoruz eğer 'evet' çıkarsa avrupa biter'' dedi. ağlamaklı olarak telefonu kapattım... oyum artık evet... gönül rahatlığıyla güçlü bir türkiye için evet...

  • sezgi kırıt cinayeti

    http://sosyal.hurriyet.com.tr/…a-benim-var_40141094

    15 yaşındaki kız ile facebook'ta tanışıyorlar. sonra kaçırıp ,uyuşturucu verip tecavüz ediyorlar. sonra öldürüp atıyorlar... daha sonra yakalanıyorlar hatta itirafta ediyorlar ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılıyorlar... çünkü adli tıp sezgi'yi hayat kadını sanmış ve detaylı rapor yazmamış...7 yıldır bu hayvanlar aramızda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar...

    http://www.kent32.com/…yeti-aydinlatildi-13909h.htm

  • 17 mart 2016 yılmaz özdil'in köşe yazısı

    http://www.sozcu.com.tr/…ya-alismali-miyiz-1140186/
    biraz uzun olmuş ama... doğruları yazmamış mı?

    barutun kokusu düştü burnuma
    dört bir yana istiyorum
    dibinden patlatayım
    adamlar gibi dağlara düşeyim
    tutmak istiyorum kürdistanımı
    ya ölüm ya kurtuluş
    uyanın uykudan çabuk
    artık savaş zamanıdır

    bu tür hümanist (!) şarkılar söyleyen şivan perver’e “barış güvercini” muamelesi yapılırsa, akp mitinginde asrın liderimizle el ele sahneye çıkarılırsa, en ön sırada oturan bülent arınç duygulanıp hüngür hüngür ağlarsa… kendini “dibinden patlatan” canlı bombalarla yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    pkk tanık tsk sanık yapılırsa, genelkurmay başkanı “terörist” diye hapse tıkılırsa, türk ordusu mermi sıkmadan esir alınırken “türkiye bağırsaklarını temizliyor” diye göbek atılırsa, hilmi efendi “kasaptaki ete soğan doğramam” derse, garnizon komutanı 30 ağustos zafer bayramı pastasını akp marşıyla keserse, madalyalı kahramanlar canına kıyarken, kahrından kanser olurken, necdet bey hükümete iftar vermekle meşgulse, asrın iftirasını bavulla taşıyan herif, gazeteciler cemiyeti tarafından “yılın gazetecisi” seçilirse… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    pkklılar örgüt üniformalarıyla habur’dan girip, otobüs üstünde şeref turu atarken, asrın liderimiz “habur’daki manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü, çok sevindirici şeyler oluyor” derse, pkk’yla resmen masaya oturulursa, oslo’daki pazarlıkta mit yöneticileri pkk yöneticilerine “gözünüzü seveyim” derse, devletin valisi “abdullah öcalan’ı takdirle karşılıyorum” derse, tbmm başkanlığı bile yapmış olan zat (!) üzüntülü ifadelerle “abdullah öcalan oruç tutardı, camiye giderdi, namazında niyazında bir çocuktu, kurban edildi” derse, “ulus devlet ayrıştırıcıdır, ulusçulukla hesaplaşma zamanı geldi” diyen ahmet kiziroğlu “bana biji serok ahmet diyen dillerinize kurban olayım” derse… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    asrın liderimiz “abd’nin genişletilmiş ortadoğu projesi kapsamında diyarbakır yıldız olacak” derse, apo’ya diyarbakır meydanında “ulusa sesleniş” konuşması yaptırılırsa, diyarbakır belediye başkanı “devlete mesajımız var, hastirin” derse, “türkiye kerkük’e karışırsa, ben de diyarbakır’a karışırım” diyen barzani, akp kongresinde onur konuğu yapılırsa, türkiye seninle gurur duyuyor diye alkışlanırsa… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    şehit ve gazi sıfatları yasalardan silinirken, gazilerimizin protezlerine haciz gelirken, asrın liderimizi eleştiren şehit babalarına hapis cezası verilirken, gaziler cemiyeti asrın liderimize teşekkür mahiyetinde kalpak hediye ederse… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    “ulus devlet allah’ın belasıdır, türk üst kimliği bölücüdür, türk bayrağı demeyelim türkiyeli bayrağı diyelim, devletten yana değil dağdakiyle birlikte yaşamak isterim” diyenler “akil adam”sa… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    tc kaldırılırsa, andımız yasaklanırsa, apo posteri taşımak suç olmaktan çıkarılırken, otomobiline atatürk posteri yapıştıranlara trafik cezası kesilirse, kalaşnikoflu heykel dikilirken, atatürk anıtlarına çelenk koymak yasaklanırsa, 19 mayıs yasaklanırsa, sabiha gökçen soykırımcı ilan edilirse, kızılay bile sodasındaki türk ibaresini silerse, akp milletvekili “türk yoktur” derse… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    yandaş-yalaka basınımız kandil’deki basın toplantısına koştura koştura giderse, devletin anadolu ajansı bile tarihte ilk kez kandil’e gönderilirse, kendilerini karşılayan kalaşnikoflu teröriste “sevimli delikanlı” diye hitap ederlerse, “güzel bir ceviz ağacının dibinde öğle yemeğindeyiz, etrafta incir ağaçları, pembe pembe açmış kürdistan gülleri” diye romantik satırlar döktürürlerse, murat karayılan’ın yanına oturup, sırıta sırıta hatıra fotoğrafı çektirmek için kuyruğa girerlerse, karayılan hakkında “sohbet boyunca gülümsüyor, kariyer hırsı yok, bir lokma bir hırka, saygılı, kültürlü, bilimsel konuşuyor” diye yazarlarsa, pkk elebaşını “tonton, babacan, terörişko” şeklinde ambalajlayıp sunarlarsa… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    abd istedi diye, peşmergeye koridor açmak için tbmm’de tezkere çıkarılırsa, kobani’ye giden peşmerge güçleri takvimde başka gün kalmamış gibi tam 29 ekim cumhuriyet bayramı’nda topuyla tüfeğiyle topraklarımıza girerse, kürdistan bayraklarıyla, alkışlarla karşılanırlarsa, havayi fişekler fırlatılır, halaylar çekilirse, türk silahlı kuvvetleri ayak altında dolaşmamak için kışlasına saklanırsa, milli istihbarat teşkilatı eskortluk yaparsa, dinlenme molasında yedikleri lahmacunun parası bile valilik tarafından ödenirse, ahmet kiziroğlu “kobani’ye selam ediyorum, kobani’deki kardeşlerimin alnından öpüyorum” derse… sur’da cizre’de silopi’de nusaybin’de askerimizi polisimizi şehit edenlerin, alnından öpülen kobani’de eğitildikleri ortaya çıkmışsa… sınır namusken, sınırlarımız folofoş edilirse, kayıt kuyut tutmadan, kim olduklarına bile bakmadan, üç milyondan fazla suriyeli hobaraaa diye buyur edilirse, pkklı ve ışidli canlı bombalar sahte kimlikle mültecilerin arasına karışıp, elini kolunu sallaya sallaya suriye’den giriş yaparsa, bunların kaç kişi oldukları, şu anda hangi şehirde oldukları bile bilinmezse, memleket dingonun ahırına dönmüşse… terörle yaşamaya alışmamız lazım tabii.

    pkk açılımı döneminde açılım’ın bir numaralı şakşakçısı olan, apo’ya övgüler düzen, hatta, imralı’dan çıkarılmasını öneren, “öcalan sorumluluk bilinciyle hareket ediyor” diyen yandaş gazeteci, bugün hiç utanmadan “terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor” diyorsa…

    ve, bunların hepsi gözümüzün önünde, gözümüzün içine baka baka yaşanıyorsa, armut gibi seyrediyorsak… e alışmamız lazım tabii.