man made paradise3
profili

  • ekşi itiraf

    bir kiz var sirkette, 1 yili askin suredir tanisiyoruz. ayni kattayiz ve departmanlarimiz arasindaki iletisimden dolayi bazi konularda da birlikte calisiyoruz. kurumsal kimlik iste, arada birlikte yemek yiyoruz, kahve iciyoruz, arkadas grubu is ortaminda sohbet ediyoruz.

    ama bana sorsan dunyada daha guzel guleni yok, hani bizim tribunde ‘’bir gulusu var sanki besiktas sahaya cikiyor’’ derler ya , ayni oyle iste. ki yuzune cok soylemisligim vardir senden guzel gulemez kimse diye. ben hep soylerim, o hep abarttigimi soyler. ama ne zaman gorsem karsimda, kitlenir kalirim bir kac saniye. anliyordur muhakkak. benim icin yeri bambaskadir.

    ben cok ugrastim disarda gorusmek icin, olmadi bir turlu. cok yakin cevresinde ugrastigi saglik sorunlari var, hatta yakin zamanda cok sevdigi birini kaybetti, o yuzden mesai biter, eve kacar. ama yine de isyerine gelir calisir, gulumsemeyi de ihmal etmez. bilmiyorum bir baskasi onun kadar hayat dolu mudur?

    derken bugun umitsizce ‘is cikisi kafani dagitalim senin biraz’ dedim, ‘ne gibi’ dedi. ‘ne kadar vaktin olduguna bagli’ dedim. ‘bir kahve icelim o halde sonra eve gitmem gerekiyor, biliyorsun’ dedi. biliyordum.

    yine de benim icin buyuk olay, is disinda iki sohbet edebilmek, onu is ortamindan uzaklastirabilmek.
    ısten cikip yakindaki bi cafeye yuruduk , kahveleri alip oturduk, tam kurumsaliz yani.
    oturur oturmaz aramizda soyle bir diyalog gecti.

    kiz – hep saclarimdaki degisikligi fark ederdin, bugun fark etmedin ilk defa.
    ben – saclarindaki degisiklik???
    kiz – eveet
    ben – kisaltmissin sanki ? (atmadim, o an kisaltmis uclardan gibi geldi)
    kiz – hayir (uclarini gostererek) rengini actim baksana.

    kiz saclarinin rengini 500 ton acmisti , oyle 1-2 ton degil … nasil farketmedim bilmiyorum, farketmemisim iste, yasayacagim varmis bu olayi farketmemisim.

    sonra biz sohbete daldik, ben anlattikca o guldu, o guldukce ben anlattim, cunku oyle guzel gulen birinin surekli gulmesi lazimdi. derken konu eski iliskilere geldi , eski uzun ve ciddi iliskisinden bahsetti biraz. ısim vermiycem, x diyelim. ’beklemiyordum ama gecen gunku cenazeye de geldi, duymus ortak arkadaslardan sagolsun’ dedi. x’in yeniden baslamak istedigini soyledi.

    guzel zaman cabuk gecti, kalktik, metroya bindik, sohbet ede ede giderken, bir durakta biri bindi, el sallastilar, cocuk yanimiza geldi, ilk cumle :

    ‘saclarini degistirmissin, guzel olmus’ dedi...sersemlestim, aptallastim ne diyecegimi bilemedim.
    kiz gulumsedi tesekkur etti, imali imali bana bakti, farkeden farkediyor dedi gozleriyle, ulan dedim nerden cikti bu herif bitirdi beni, ama bitmedi.

    kiz: ‘tanistirayim sizi, x’ dedi…

    metro durdu, dunya durdu, her yer karardi, cevredekiler yok oldu, spotlar uzerimize cevrildi, sahnede üçümüz kaldik. kiz, ben ve x.

    orda 3 saniye, bende 3 sene gecti.

    3 dakikada bir gelen metroda, onlarca vagonun yuzlerce kapisi icinde, bizim bulundugumuz kapidan, eski sevgilisi girip, ilk cumle, benim farkedemedigim saclarini soyledi.

    kiz gulumseyerek bana bakti: ‘biz de demin bunu konusmustuk, butun gun farketmedi de’ dedi.
    kalan duraklar ben, benden gittigim icin konusamadim pek, onlar da iki eski sevgili pek konusmadilar, mutlak bir sessizlikle dagildik evlerimize, ama en cok ben dagildim.

    kimbilir belki mesajlasiyorlardir simdi, hatta belki barisirlar sayemde, kiz da bir omur x’e gulumser, dunyalar x’in olur…

  • beşiktaş

    boluspor türkiye kupası maçında biz tribündekilere macin basinda kızıl ordu marşı, devre arasinda da george michael'dan careless whisper dinletmis, duyarli kulubumuz.

  • golden state warriors

    efsanevi tek bir macini izleyemedigim takim.

    her sabah uyaniyorum, gece ben uyurken nasil destan yazdiklarini okuyorum. bugun programa baktim, ogleden sonra maci var los angeles'da, oh dedim uyumadan izlerim.

    3. ceyrek sonu skoru, konferans sonuncusu lakers 84-73 golden state ... uzaydan bile ucluk atan arkadas da 1/8 ucluk yuzdesiyle oynuyor su an. (tum takim 3/25)

    millet izlerken golden state efsanesi, ben izlerken yesilgiresunspor.