geckalanneurotransmitter1
profili

  • hdp'ye oy verenler şimdi neler düşünüyorlar

    sırf hdp'ye oy verenleri pişman etmek için savaş çıkarttılar. son iki seçim dışında hep cumhuriyet halk partisine oy vermiştim. şimdi son 2 seçimdir halkların demokratik partisinin seçmeni olmakla hayatımdaki en doğru politik kararlardan birini verdiğimi düşünüyorum. doğudaki birikimin bir siyasi parti yoluyla salınmasına yönelik desteğim o zaman için hala geçerlidir, pkk destekçisi falan değilim yargılarınızı kendinize saklayın. devletin savaş çıkararak ve nefret söylemlerinde bulunarak terörü sindirdiğini veya yok ettiğini değil daha çok terör ürettiğini umarım bir gün fark edersiniz sevgili insanlar... şimdi olsa ne yapardım, o zaman olsa yine hdpye oy verirdim, şimdi bir seçim olsa yapacağım tek şey hiçbir şey yapmamaktır; 2016 yılında oy vermezdim.
    akpsi midir, chpsi midir, mhpsi midir,kimse kimdir, kendi başlarında eğlensinler meclislerinde. ben bu oyunda yokum.

    -

    sonradan zorunlu edit: hdp barajı geçsin diye oy veren chpli falan değilim. hiçbir zaman chpli veya hdpli olmadım; chp seçmeni veya hdp seçmeni oldum. çünkü partilerin veya ideolojilerin fanatiği değilim. devlet terör saçıyor, evet.
    tarih 7 haziran 2015: hdp barajı geçti. bunun üzerine tsk birden bire silahlandı, bir kaç şehirde (cizre gibi) sokağa çıkma yasağı ilan edildi. elektrikler kesildi, insanlar bir yudum su içemez hale geldiler, çocuk cenazeleri buzdolaplarnda bekletildi. ben burada pkk'nın yok olduğunu görmüyorum. burada insanlığın yok olduğunu görüyorum; yani devletin namluya namluyla karşılık veririz mantığının geride terörden başka bir şey bırakmadığını görüyorum. teröre savaş açarak terörü yenemezsiniz çünkü savaş her zaman terörü beslemiştir. şimdi bir çocuk yemeklik malzeme almak için kocaman orduların arasından geçiyor o sokaklarda; böyle büyüyen bir çocuk ileride pkk gibi örgütleri kurtuluşu olarak görecektir kuşkusuz. bu dediklerimi masal gibi görüyor olabilirsiniz, ancak dün o bebek öldü veya diğer gün bu bebek öldü diye ölümler yarıştırmanız çözmeyecek, devlet bu ölüm politikalarına devam ettiği sürece kim tarafından öldürülürse öldürülsün bebeklerin ölmesi durmayacaktır. benim salak olmam, terörist olmam, chpli olmam, iki partili olmam, hdpli olmam, bilmemne olmam veya olmamam oralarda insanların öldüğü ve bu ölüm politikası sürdüğü sürece buralarda da insanlığın öldüğü gerçeğinin yanlışlığını değiştirmeyecektir. saldırmayın.