10lion sinisterer4
profili

  • hala lost'tan iyi dizi yapılamaması

    beyninden bir diziyi sildirip sıfırdan hiç bilmeden izleyebilme hakkı verseler, ne breaking badi ne prison breaki sildiririm. hiç düşünmeden lostu seçerim.

    çünkü diğer dizileri her zaman, baştan, aradan, köşesinden izleyebiliyorsun ve aynı tadı alabiliyorsun ama lostu izleyemiyorsun, o ilk tadı o ilk rüyalarına giren merak duygusunu, devamını bildiğin için, yaşayamıyorsun.

    zaten lostu değerli yapan da bu duygu. losttan sonraki bütün dizilerde de o merak duygusu tatminini arıyorsun ama yok aynı tada ulaşabileni bulamıyorsun.

    bu açıdan doğru bir önerme; lost vardır bir de diziler vardır.

  • covid-19

    maske kesinlikle koruyor.

    maskeye karşı çıkmakla aşı karşıtlığı düz dünyacılık vs aynı embesilliğin ürünü.

    peki nereden biliyorum da maske koruyor diyorum. ilk başta kendimden sonra covidli hastalara bakan veya filasyon yapan çevremden biliyorum maske koruyor.

    mesela bildiğim bir üniversitenin pandeminin başından beri sadece covidlilere bakan yoğun bakım ekibinden sadece 2 kişi covid pozitif oldu. onlar da düğünde akrabalarından kaptılar. bu insanlar günde 12 saati aşkın birebir pozitif insanlarla iç içeler.

    filasyon ekibinden daha bir kişi duymadım örnek aldığı elini burnuna ağzına soktuğu hastasından virüs kaptığını hiç birine maskeyle bulaşmadı.

    pandemi başından beri sayısız pozitif hasta ile yanyana bulundum etkileşimim oldu ama pozitif olmadık daha.

    aynı arabada pozitif olduğunu bilmediği arkadaşıyla 2 saat maskeli seyehat eden akrabam pozitif olmadı virüsü kapmadı.

    pozitif olanların hikayelerinin tamamı neredeyse istisnasız kapalı alanda maskesiz zaman geçirmek. ezici çoğunluğu da akrabadan eşden dosttan bulaşma.

    buraya ekleme editi: herkese saçma gelen haftasonu 20den sonraki sokağa çıkma yasağının asıl mantığı haftasonu arkaba gezmelerini engellemek. türkiye'de en çok akrabalardan bulaşma oluyor çünkü

    sen markette 10 sn karşı karşıya geldiğin adamdan korkuyorsun kaçıyorsun ama eve gelince ananla babanla kuzeninle sarmaş dolaş oluyorsun. sonra da ay ben dikkat ederdim her yere maskeyle çıkardım nereden kaptım demek ki maske korumuyor, diyorsun.

    maske koruyor, maske aldığınız virus yükünü azaltıyor. maske bu virüsten korunmanızın tek yolu.

  • nihat özdemir'in tff başkan adayı olması

    2020 mayıs ayında galatasaraylı olmakla yaftalanacaktır.*

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    türkçede çekim ve yapım ekleri kelimenin geldiği yerdeki şekline göre değil türkçede kullanıldığı şekle göre ekleri alır. kısaca;

    emlakci değil emlakçı
    saatçı değil saatçi
    saatlar değil saatlerdir doğrusu

    ayrıca bir kelime geldiği yerde ne anlamda olursa olsun önemli olan türkçede ne anlama geldiğidir. türkçede kabul görmüş bir anlam yanlış kullanılıyor anlamına gelmez.