metehanturkyilmaz1
profili

  • 16 şubat 2024 peugeot türkiye rezaleti

    esenlikler sevgili sözlük ahalisi. insan başına gelmeden anlayamıyor, meğer benim de bir rezalet başlığı açacağım varmış. konuyu uzatıp sizleri de sıkmak istemiyorum ancak derdimi de sizinle paylaşmak istiyorum.

    22 ocak 2024 tarihinde 2016 model peugeot 2008 marka aracımızı 65 bin bakımı için peugeot'nun şehir dışındaki yetkili servisine yıllık bakıma götürdük. orada standart işlemler yapıldı. z rot değişimi de yapılması gerekiyordu ancak ellerinde parça olmadığı için sipariş verildi ve randevu oluşturuldu. bu sırada motor yıkama hizmetinde indirim olduğu, istersek yapılabileceğini söylediler. (işlem motor koruma diye geçiyor ama bana yıkama dediler) ben aslında çalışan şeyi asla kurcalamayan biriyim, bu yüzden gereksiz yere aracın kaputunu bile açtığım yoktur ama madem komple klima bakımı yapıldı, o da yapılsın diyerek ücreti karşılığında kabul ettim.*

    biz aracımızı teslim aldıktan sonra iki şeyi fark ettik: birisi, aracın yıllardır olduğundan farklı olarak hırlayarak çalıştığı. diğeri de şoför koltuğunun deri kısmının bir parmak boyunda deforme olduğu.

    biz hemen yetkili servisi aradık. size yarın dönüş yapacağız dediler. ertesi gün arayıp istersek aracı bırakabileceğimizi, koltuğun onarım için istanbul'a gönderilebileceğini söylediler. bunun da yaklaşık 3-4 gün süreceğini belirttiler. bu bize uygun gelmedi çünkü hem karı koca çalıştığımız hem de okula giden çocuğumuz olduğu için araca hep ihtiyacımız var. üstelik şehir dışından da geliyoruz. "o zaman size kuaför hizmeti verelim. ya seramik kaplama ya da cam filmi yaptıralım," dediler. bu bize makul geldi, biz de cam filmini kabul ettik. randevu oluşturuldu.

    sonraki hafta z rot ve cam filmi değişimi için geldik. parça değişimi yapıldı, cam filmleri de takılmıştı. aracımızı teslim alıp yakındaki avm'ye gittik. aracı park ettik. bir saat olmadan da geri döndük. aracı çalıştırdığımda araç hata vermeye başladı. "yetersiz lastik basıncı kontrolü arızası, geri gidiş önleme sistemi arızası, esp/asr sistemi arızası. aracınızı tamir ettiriniz." gibi hatalardı bunlar. biz hemen servis yardımı aradık, durumu anlattık. esp/asr hatasını da görünce korktuğumuzu söyledik. bize aracın kullanımında sorun olmayacağını, istersek evimize dönebileceğimizi, sorunun aküde olduğunu, film takılırken açık kalan kapılardan ötürü akünün bitmiş olabileceğini, onun değişimi yapılınca sorunların düzeleceğini söylediler. bu sorunların sırf akü azaldığı için olup olmayacağını, aracın hırlamasının da hâlâ geçmemiş olduğunu, başka bir şey olup olmayacağını sorduğumda da aküdendir deyip geçtiler.

    öyle olunca korka korka evimize döndük ama sorunun aküden kaynaklandığı iddiası bize yeterli gelmedi. tanıdığımız bir ustayı arayıp sorduk. motor yıkama sırasında beyne su kaçırmış olabilirler, motor yıkamada böyle sorunlar oluyor, dedi. gerçekten de internette araştırdığımda benzer sorunlar gördüm.

    biz de peugeot asistan'ı arayıp aracın servisten hatalı çıkarıldığını, şu an birçok hata verdiğini anlattık. önce konuştuğumuz kişi çekici hizmeti sunabileceklerini, bunun da ücretsiz olduğunu söyledi. ama sonra çekici hizmeti almak için aradığımızda ücretli dediler. ısrarla sorunca aküyle ilgili sorun varsa ücretli, başka bir şey varsa ücretsiz dediler. ben çarşamba günü iş yerimden izin alıp yeniden servise gittim. akü değişimi yapıldı. bu kez bana esp kütüğünün komple değişmesi gerekiyor, dediler. işçilik hariç 50 bin lira, toplamda 60 bin lira üzerinde masraf çıkardılar. itiraz ettiysem de, akü değişimi dışında olan her şeyin onların sorumluluğunda ve ücretsiz olduğunu söylediklerini söylesem de kabul etmediler. "biz orayla ilgili teknik bir şey yapmadık, biz bozmuş olamayız," dediler. ben de "siz koltukla ilgili de teknik bir işlem yapmamıştınız ama koltuğa zarar verdiniz. onu telafi ettiğiniz gibi bunu da etmeniz gerekiyor," dedim. umursamadılar, istediğiniz yere şikayet edin, deyip bizi gönderdiler.

    bunun üzerine hem çetaş hem peugeot'un merkezlerini aradık. peugeot merkezden iki gün içinde döneceğiz dediler. sonunda biraz önce arayıp aracınızın garanti süresi dolmuş, o yüzden yardımcı olamıyoruz dediler. biraz üsteleyince de zaten bakımlara da eksik ya da tutarsız gelmişsiniz o yüzden 60 bin liralık masrafı ödemeniz durumunda işleminiz yapılır dediler.

    oysa biz bakımlarımızı hep yetkili serviste yaptırdık. bir dönem bu bölgede yetkili olan şirketle peugeot anlaşamamış, yetki başka firmaya geçmiş. dolayısıyla biz de herkes gibi oraya gittik ancak onu görmezden geliyorlar. ya da 45 bin bakımına 41 binde gitmiştim. oysa yılı da dolmuş ancak 45 binde gelmemişim gibi sözlerle bahane bulmaya yer arıyorlar. servise sağlam giren araç sorunlu çıkmış, bunu görmezden geliyorlar.

    yine karşı çıktık, durumları tane tane anlattık. konuştuğumuz hanımefendi, "şikayetlerinizi bir üst kurula daha göndereyim öyleyse," dedi. bakalım bir üst kuruldan ne yanıt gelecek.

    not: aşağıya yapılan işlemler ve tutarları gösteren tüm resmî belgelerin görüntülerini ekliyorum.
    https://soz.lk/i/9r0h91h1
    https://soz.lk/i/x2k8dwg1
    https://soz.lk/i/ux0y6749
    https://soz.lk/i/bkd70311
    https://soz.lk/i/2cw0fll8
    https://soz.lk/i/joxgyhe1
    https://soz.lk/i/lymeiabn