lpgliufo1
profili

  • israil

    suriye'nin tek türkmen şehri olan bayırbucak'ta 100 bin türkmen yaşıyordu. 2014 yılındaki savaşta bu insanların bir kısmı kaçarak türkiyeye sığındı. sadece 4 bin kadarı çadır kente kabul edildi. diğerleri sınırdan geri yollandı. suriye ordusu, ypg ve ışid arasındaki bölgede kalan bayırbucak şehrinde sadece bir kaç hafta içinde 70 bin türkmen katledildi. artık suriye'de bayırbucak diye bir şehir yok. suriye'de bin yıldır varlığını sürdüren bayırbucak türkmenleri kollektif bir şekilde soykırıma maruz kaldı. (bu soykırımdan kaçan bin kadar türkmenin de ışid tarafından esir alındığı bilinmekte) daha üzücü olan şey ise günümüzde hayatta kalan son türkmenlerin sınırdaki çadır kentte yaşamaya mahkum edilmesidir. savaşın üzerinden yıllar geçmesine ve ak partinin milyonlarca arap sığınmacıyı ülkeye sokmuş olmasına rağmen günümüzde bu insanlar hala çadır kentte hayatta kalma mücedelesi vermektedirler.

    "israil ile ne alakası var" diyeceksiniz. 2014 yılında 70 bin türkmen sivil bir kaç hafta içinde katledildi. israil ve filistin arasında 60 yıldan fazla süren silahlı çatışmada her iki taraftan ölen insan sayısı toplam 22 bin.

    sonuç: böyle bir coğrafyada türk ya da türkmen olarak doğduysanız sizin ve sevdiklerinizin hayatının sonlandırılması haberlere bile konu olmaz. dolayısıyla ülkenize sahip çıkın. savaş çıkarmaya çalışanlara aldırış etmeyin.

    not: hatay 2. hudut alay komutanlığı, kapı sınır karakolu (2014)