shadowjedi1
profili

  • analog saat döneminin yavaş yavaş sona ermesi

    ----------------
    ön edit: insan gibi konuşmasını bilmeyen, abuk subuk mesajlar atıp sonra engelleyenlere aşağıdaki linkleri bırakıyorum, artık nerelerine ne yapmak istiyorlarsa yaparlar.

    https://davosa-usa.com/…tatistics-industry-analysis

    https://www.globenewswire.com/…billion-by-2027.html

    ------------------

    öncelikle tanım yapalım, mekanik saatlerin satış rakamlarına baktığımızda doğru olmayan önerme.

    böyle gelip tespit yapanlara hasta oluyorum. hiçbir yerden araştırmadan, saat piyasasından haberi olmadan, o muhteşem bilgi ve görgünüzle gelip yazıyorsunuz ya, valla hayret edilecek kişilersiniz. nasıl bir cesaretiniz var anlamak mümkün değil.

    edit: herkes rakamları soruyor, arkadaşlar tam rakamları bilemiyorum, o kadar meraklısı değilim kim ne kadar satmış diye. ancak kol aati ile ilgili, markaların kendi başlıklarında bu işi iyi bilen yazar arkadaşlarımız birçok veri ve link paylaşmıştı. bende onları okuyup aklımda kaldığı şekli ile yazdım. örnek verirsek, rolex bir milyonun biraz üzerinde üretim yapıyor ve yeni fabrika yatırımları ile bu sayıyı ikiye katlayacak. patek philippe 100.000 civarıydı. bunlar çok özel el işçiliği ile üretim yan firmalar. daha bizim boyumuza göre fabrikasyon üretim yapan seiko, citizen gibi markaların üretimleri ise yine milyonları geçiyor.