salcaki ekmek1
profili

  • schengen vizesi

    ya şuraya hazırlıksız olmak, evrak eksikliği falan yazmayın cidden sinir bozuyorsunuz. türkiye’ye ciddi ciddi ırkçılık yapılıyor. işimiz gücümüz burada, kaçacağımız gideceğimiz yok. eşimin 2022 ye kadar almanya’da oturma izni bile vardı. 2019-2020 arasında 1 sene yaşadığımız berlin’i turistik olarak 15 gün gezmek için aynı evraklar (birebir aynı) ile başvurduk, 10. maddeden ret yedik. haydi bizi siktir et. erkan oğur’a neden vize verilmiyor mesela? üniversiteden kabul alan öğrencilere, alman vatandaşları ile evlenip aile kuranlara neden verilmiyor? erkan oğur üniversiteyi almanya’da okumuş, binlerce konsere çıkmış sanatçı. muhtemelen pasaportunda 10 senelik abd vizesi de vardır. yani kaçmak istese sikerler avrupayı der, abd’ye gider. fakat adama vize vermiyorlar.

    o yüzden burada siktiğimin vizesini lütuf görüp akıl veren beyaz yakalar lütfen yazmasın. sadaka gibi 3-5 vize dağıtıyorlar ki ırkçılıkları ayan beyan ortaya çıkmasın. artık bu şengen vize sorunu başka yere evrildi. iş adamları fuarlara gidemiyor, sanatçılar konserlere çıkamıyor, öğrenciler kabul aldığı üniversitelere kayıt olamıyor. bu sorunun acil çözülmesi lazım ama çözebilecek koltuklarda oturanlarda da çap yok. vatandaş olarak ne yapacağız bilmiyoruz.

    edit: düşününce ırkçılık diyerek kolaya kaçıyormuşum gibi geliyor. nedeni ise almanların ırkçılıktan en çok zararı gören ve toplumsal, ekonomik, kültürel ve politik olarak tedavisi mümkün olmayan travmalar geçirmiş bir toplum olması. aklı olan bir daha bulaşmaz buna zaten. ırkçılık denen hastalığın tüm felaketlerini tarihlerinde yaşamışlar. üstüne gidip bununla yüzleşmişler. bizim çapsızların avrupa’ya bir söz verip, üstüne de para almaları, sonra da caymaları daha olası geliyor. bilemiyorum.