harrage4
profili

  • rte'nin 2023 seçimiyle ilgili rahatlığının sebebi

    muteahhit olmanin ilk sarti battigini belli etmemektir.

    milyon dolar borcun da olsa, santiyen yarin iki kilo cimento alamayacak durumda da olsa, bankalar hergun telefon acip kredi odemeni de darlasa;

    altinda klas bir bmw/mercedes, cebinde son model iphone olacak.

    muteahhitligin en buyuk kuralidir bu.

    gerekirse bmw 10 kere kaza gecirmis, 300bin kilometrede olsun. disaridan baktiklarinda "adamda para var yahu" dedirtmeli.

    gerekirse iphone'u yegene yurtdisindan ucuza getirt, muteahhitsen son model iphone kullanacaksin.

    yoksa eger piyasaya karsi en ufak bir "parasi mi bitti acaba" suphesi uyandirirsan yarin kapinda butun tedarikcileri vadesi gelmemis borclarini isterken bulursun.

    bu isler boyledir. eger isini borc para ile donduruyorsan, alacaklilarina "bu adamda para var" intibaini gostermen lazim. "parasi bitmis" fikri bir duserse akillarina bittin.

    erdogan buyuk bir sirket yonetiyor aslinda. calisanlari, yarattigi sistemden ekmek yiyenleri, pudra sekeri cekenleri, mudurum diye pohpolananlari, amirim diye dugme iliklenenleri, basganim diye gerinenleri, cocuguma is bulsun da naparsa yapsin diyen asalaklari....coook buyuk bir sirket bu. herkes de cikarina bakiyor.

    tayyip babalari onlari besledigi surece sorun yok zaten.

    ama akillarina "parasi mi bitti acaba?" sorusu bir duserse....akillarina "iktidari kaybedecek mi?" fikri bir duserse, "korkuyor mu?" fikri bir duserse.

    iste o anda burokrati, polisi, esnafi osu busunda ne muslumanlik kalir, ne beka kalir, ne vatan sevgisi kalir, ne de dava kalir.

    yani erdogan secimi kaybediyor olsa da kazaniyor olsada onun rahat oldugunu gostermekten baska caresi yok.

    erdogan bmw'sini satip fiat egea alamaz. muteahhitlige ters.

  • 31 mart 2019 yerel seçimleri

    "akp istanbul'u kaybetmez", "akp istanbul'u birakmaz", "akp zaten sandikta kazanir", "akp sandikta kazanamazsa ysk'da kazanir", "akp kaybetse kayyum atar".....diye gidiyor.

    gardes siz nerenin gerizekalisisiniz? hangi ilceye baglisiniz soyleyin de o ilcenin iq'sunu arttirmak icin acil eylem plani ayarlayalim.

    amk bu adamlar madem kaybetmeyecekler, neden bu kadar gotlerini yirtiyorlar miting uzerine miting yapiyorlar? madem bu adamlar istanbul'u birakmazlar, neden cumhurbaskani butun isini gucunu herseyini birakmis istanbul'un ilceleri dahil her onune gelen yerde miting yapiyor?

    amk madem bu adamlar sandikta oy calacaklar, bakani milletvekili, il baskani ilce baskani it gibi kosturup carsi pazar geziyor, yasli basli kandinlara sariliyor cocuklarla fotograf cektiriyor?

    amk madem bu adamlar ysk'da kazanacaklar bu secimi, cumhurbaskani neden secimi kazanmak icin taktikler kuruyor, her yolu deniyor. adamin isi ulke yonetmekken neredeyse kapi kapi gezip adayina oy istiyor, millete cay firlatiyor, torba firlatiyor, allah'in her gunu baska bir sehirde bogazi dugumlenene kadar konusuyor, onune gelene eyy sen kimsin diye bagiriyor, her gun bir ucak yolculugu, her gun etrafinda les gibi kokan insanlar, her gun mitingde kulagina kulagina bagiran mal surusu, her gun studyo isiklari, her gun mal mal sorulara cevap verme, her gun eskortlarla ordan buraya gitmek, her gun strateji toplantilari yapmak, her gun danismanlarindan ogut almak, her gun sinir stres.

    madem en sonunda kim secilirse secilsin kayyum atayacak, e amina kodugum, kac aydir bu sikik yarisin ne anlami var.

    siz ne gerizekali insanlarsiniz ya.

    amk allah'in kultursuz, cahil, iki kitap okumamis adamini allah yaptiniz lan. siz bu kadar mi gotunuzden korkaksiniz? bu kadar mi asagilik psikolojiniz var?

    karsinizdaki iki kolu iki gozu olan, en fazla hayatinin son 20 senesinin icinde olan, iq degeri uc basamaga varmayacak, medya tarafindan pompalanmis, sermaye tarafindan karsiniza vitrin mankeni diye ciakrtilmis iki kelamlik bir adam art tarafi.

    siz ne filmler kuruyorsunuz kafanizda allah askina, nasil bir eziklik psikolojiniz var sizin?

    kayyum atarmis...amk yerinde madem easy mod'da kayyum atayabiliyor istedigine, secimi niye sikliyor bu adam bu kadar o zaman?

    sandikta hileyle, ysk'da katakulli ile kazanirmis...kardes onu yapabilecegini dusunse su an uskudar'daki evinde torun torba sevip dirilis ertugrul izliyor olurdu bu adam. oyle bir sey yapabilecegini bilse binali-suleyman-damat suan bi yerlerinden ter akar halde miting yapiyor olacagina batak atardi yazliginda.

    he amk salagi "oylari kimin verdigi degil kimin saydigi onemli".

    "zaten oy vermek birsey degistirseydi oy vermeyi yasaklarlardi"

    "asil siki sokmak lazimdir" al bu da benim klisem.

    siz daha bu eziklik psikolojisiyle, karsinizdakini allah gibi gormekle, "yok abi bizden olmaz bize izin vermezler" kolayciliginizla sikimin basi secim kazanirsiniz zaten.

    sizin gibi dogutan kaybetmislere bu tayyip ne yapsa mustehak.

    he allah tayyip allah..kaybetmez. tyyip'ten once bu ulkenin allah'i adnan menderes'ti, turgut ozal'di, kenan evren'di, demirel'di.

    bu ulkenin allah'i ismet inonu'ydu.

    he kaybetmez.

  • 3 ayda ingilizce öğrenilebilir mi

    bu tur sorular cok belirsiz sorular - hatta ingilizce kelime kullanayim, vague.

    bak simdi mesela ingilizce bilen birisi bu vague kelimesinin anlamini biliyor mu? guzel bir ingilizcesi varsa buyuk ihtimalle biliyordur. bilmiyor da olabilir, kelimenin yayginligi baya az.

    mesela ben bu kelimeyi hayatimda iki uc kere kullanmisimdir belki. bu kelimeyi bilmeseydim, ingilizce bilmiyor mu olacaktim? bir kelimeyi bilmedigin durumda bypass ederek de derdini anlatabilirsin. this question is vague demezsin de this question is not clear, this question is not easy to answer, this question is oblique dersin. tonla farkli kombinasyonda derdini anlatabilirsin.

    hani taze sogan var ya, bildigin yesil sogan, dileriz hani, papates puresine falan katinca guzel olur. he iste onun adi chives. chayvz diye okunuyo. yani bu kelimeyi bilsen belli basli durumlarda iyi olur. bilmesen ne olur? tarif edersin. dersin ki "green onion, green leaf onion, onion with green long leaves, vegetable-onion-green-long-thin-leaves". anlatirsin yani bir turlu.

    3 ayda ingilizce ogrenilir, 3 ayda herhangi bir dil ogrenilir. ne kadar ogrenilir soru isareti. her gun otursan sadece 1 saat calissan, cumleler kurmaya, olay ve durumlari anlatmaya baslarsin. yeter ki disiplinli ol.

    bir dili ogrenmek o dilde c1 olmak degildir. c1 olmak calismaktan cok daha fazlasini gerektirir. c1 olmak o dil tarafindan uzun sure bombalanmayi gerektirir, sayisiz saat o dili dinlemeyi, sayisiz saat o dilde konusmayi, sayisiz hata yapmayi, sayisiz bilgiye maruz kalmayi, sayisiz farkli insan ile iletisimde olmayi gerektirir.

    ama 3 ayda ogreneceginiz dil de dildir en sonunda. isinizi gorur. yardimci olur. yeter ki disiplinli olun.

  • beyin yakan ülkücü videosu

    kafa kartıştıran video.

    bir kere çocuk irlanda'lı. böyle karadut adamdan öyle neon kızılı çocuk nasıl çıkar lan.

    ha madem çocuk irlandalı, niye çocuğa milliyetçi martavallar sıkıyorsun. çocuk katolik bir kere amk.

    eire go bragh lan.